Gistel – WSA ( U21 ) : 3-1

De aanloop naar de wedstrijd verliep niet vlekkeloos en startte met een valse noot! Voor onze eerste wedstrijd werden 13 spelers geselecteerd. Uiteindelijk kon op slechts 11 van hen een beroep worden gedaan. Zo geraakte Yerni niet op de afspraak wegens een vervoersprobleem en als slok op de borrel bleek dat onze nieuwkomer Akim nog een gele schorsingsdag moest uitzitten.

We begonnen wat afwachtend, maar namen al heel snel de wedstrijd in handen. Het eerste halfuur legden we mooie acties op de mat. Dit resulteerde in een aantal kansen langs een heel bedrijvige Kenzo Beddeleem, maar we kregen de bal niet voorbij de Gistelse doelman.

De laatste tien minuten hadden we het moeilijk om ons tempo vol te houden en snakten we naar een verdiende rustpauze. Zo kwam de thuisploeg wat meer in balbezit. Vijf minuten voor rust vertrok een Gistelse speler uit buitenspel richting Stephen. De thuisspeler werkte beheerst af. Onze doelman kende geen verhaal. 1-0 op een diefje!

De rustpauze deed deugd om iedereen weer op adem te laten komen en deze opdoffer te verwerken!

De jongens kwamen heel gemotiveerd op het veld en waren niet van plan zich bij deze uitslag neer de leggen! Op het kwartier kon Robbe oprukken via zijn flank en Norre bedienen. Na een goede actie kwam hij oog in oog te staan met de Gistelse goalie. Die bracht helaas redding op zijn poging.

Op tegenaanval slaagde Gistel dan weer om hun voorsprong aan te dikken. Alweer een kaakslag! Onze gasten reageerden schitterend en hun vechtlust werd halfweg de tweede helft beloond met een doelpunt van Kenzo Beddeleem. Hij werd door Kinzo Verstraete mooi bediend en deze keer kende Kenzo geen genade. 2-1 met nog een twintig minuten voor de boeg! We gingen nu heel nadrukkelijk op zoek naar de welverdiende gelijkmaker, maar werden twee keer ‘onterecht’ teruggefloten wegens buitenspel! Gistel mocht daarentegen zeker niet mopperen en kreeg, na een nochtans correcte tackle, een vrijschop cadeau.

Aan de tweede paal kon een Gistelse speler ongehinderd de bal tegen de netten werken. 3-1!

Game over en de ‘kopjes’ naar beneden zou je dan zeggen, maar dat was dan buiten onze jongens gerekend! Opnieuw trokken we ten aanval en kreeg Kenneth, op aangeven van een sterk spelende Nordin, een grote mogelijkheid om de aansluitingstreffer te scoren, maar zijn trap werd opnieuw gered door de doelman. In de rebound tikte Yannick de bal tegen de netten, maar ook hier werd het doelpunt onterecht afgekeurd wegens buitenspel! Vijf minuten voor affluiten kon Kenneth nog eens aanleggen, maar de vermoeidheid begon zijn tol te eisen!

Eindstand : 3-1!

Er zat zoveel meer in en een gelijkspel was het minimum wat we hier verdienden! Kop op gasten! Proficiat voor jullie ‘schitterende’ mentaliteit en een nooit opgevende inzet! Laten we dit meenemen naar volgende week en dan zal onze eerste driepunter niet veraf zijn!

WSA – SVV Damme : 1-1

Een scherp en sterk begin van Adinkerke, wat resulteerde in een vroeg doelpunt. Vandendriessche onderschepte de bal, speelde Sellah aan, die mooi Protin in het straatje stak. Die laatste werkte beheerst af.
Adinkerke hield de wedstrijd stevig in handen en creëerde nog heel wat kansen. Brogniez maakte een goede actie, maar wachtte te lang om te besluiten. Op hoekschop van Brogniez kopte Van Damme ongedekt over. Een bal van Vandendriessche vanop 20m werd overgeduwd door Dhondt.
De tweede helft, waarbij Brogniez geblesseerd in de kleedkamer was gebleven, kwamen de bezoekers meer in het spel voor.  Het gevaar kwam voornamelijk uit stilstaande fasen. 2 hoekschoppen werden over en naast gekopt door Morina. Toen Ameloot een fout beging net buiten de 16, werd de rechtstreekse vrije trap door Voordecker binnen getrapt.
De laatste 20 minuten namen onze jongens de match terug in handen. Sellah probeerde 2x van op afstand, maar werd telkens gestuit door de bezoekende doelman. Er werden acties opgezet, maar telkens ontbrak die laatste pass.
In de laatste minuut trapte Van Damme nog onbegrijpelijk over van op 3 meter, nadat Deruyter de bal met het hoofd had verlengd.
Een gemiste kans om onze eerste driepunter van het seizoen op het bord te zetten!

 

Alveringem – WSA gew.res : 4-5

Het begon goed voor de match: Er waren maar 12 man beschikbaar (met de trainer erbij ) en afreizen naar Alveringem is altijd een moeilijke opdracht!     Door het onweer had Sebastien Schrefheere  problemen met zijn auto en kwam hij pas toe vlak voor het einde van de eerste time. We moeten er wel bij zeggen dat hij toch nog achter kwam om de  2de helft te spelen. Bedankt daarvoor , sommigen kunnen daar een puntje aan zuigen!  Bij de rust stond het  3-1 , na toch een goeie 1e helft te hebben gespeeld op ervaring en organisatie. We kwamen  0-1 voor na 10 min via Dedeyster Thomas , maar kwamen dan toch 3-1 achter tegen jong geweld maar we kregen ook nog een 4 tal kansen ! Wat moed inspreken bij de rust en dat loonde; de kopjes gingen niet naar beneden en na 2 prachtige vrije trappen van juist buiten de rechthoek van Demeester Fabian stond het 3-3 na 60 min.  Dan kwam Alveringem opzetten met een 3-tal kansen , teniet gedaan door een goeie Peeren Bjarne en een bal van de lijn van Bart  en 2 x het doelhout!  Op de counter kwamen we terug 3 4 voor via Thomas na een mooie combinatie. Eventjes later kwam VVA terug tot 4-4 !  Er waren nog zo’n 15 min te gaan en daar was Thomas terug met ze 3de  goal van de ochtend na combinatie met Fabbe en Bartho. 4-5  en dan op ervaring de match uitgespeeld ; de eerste 3 punter is binnen,     Herve is  heel fier op zijn spelers en met die ingesteldheid kunnen ze ver geraken dit jaar !  Op naar volgende week thuis tegen Vleteren B .

Beloften WSA – Torhout KM : 1-3

Onze beloften traden aan met volgende spelers :

1.Lanszweert S.2.Blieck 3.Schrefheere 4.Bonavonture 5.Decock 6.Kalissa 7.Tallieu M. 8.Neuville 9.Daems 10.Verhelst 11.Dewulf Wisselspelers : 12.Coppenolle 13.Smeesters.

Ons debuut in de nationale beloftenreeks werd er eentje waaruit we veel konden en moeten leren. Vanaf het eerste fluitsignaal moesten we constant alle hens aan dek roepen. Wsa stond goed in de organisatie, Torhout was voortdurend in balbezit maar echt uitgespeelde kansen kwamen er niet. We gingen rusten met een 0-0 als ruststand mede dankzij een puik sluitstuk Stephen! Na de rust hetzelfde spelbeeld, Torhout voortdurend in balbezit en Wsa die loerde op de counter. Minuut 57 moest Stephen zich toch gewonnen gegeven op een afgeweken schot uit de tweede lijn 0-1. Tien minuten later was het opnieuw bingo. Op een corner kon de spits van KM Torhout ongedekt de 0-2 binnen buffelen. Wie dacht dat Wsa nu volledig ging kraken kwam bedrogen uit. Ze gingen plots wel voetballen en de 1-2 kwam op het bord: mooi afgewerkt door Nicolas. We kregen nog een halve kans via de ingevallen Smeesters maar de laatste pas kwam er niet uit. Net voor affluiten viel de 1-3 nadat de bal een halve meter buiten was. Al bij al een verdiende overwinning voor de bezoekers, die al veel verder staan of onze youngsters.

De inzet was er. Dat is iets wat we moeten mee nemen naar de volgende weken. We zullen dit jaar veel leergeld betalen maar dit hoort erbij.

Berlare – WSA : 4-1

Onze eerste wedstrijd in Bevordering startte in mineur. Na 10 minuten stond het al 2-0. Bij de eerste hoekschop van Berlare kopte Ayari ongedekt keihard voorbij Sterckx. De 2de hoekschop werd in eerste instantie nog weggewerkt, maar de daaropvolgende actie van Heirwegh werd door Munyaneza (ex-STVV en ex-GBA) aan de eerste paal binnengewerkt.

Onze verdediging wist meteen hoe laat het was en wat het verschil is met provinciaal voetbal.

Na een kwartier kwamen de paarshemden in de gutsende regen beter in de wedstrijd en hadden we meer balbezit dan onze tegenstander.  Dat resulteerde in een aantal kansjes voor Sellah, Brogniez en Sarrazyn en na 32 minuten werd de voorzet van de bedrijvige Larangé in eigen doel gewerkt door Longueville.

De rust werd  ingegaan met het kleinste verschil en het gevoel dat we konden wedijveren met deze tegenstander.

De tweede helft kabbelde wat heen en weer zonder grote kansen.  Een vrije trap van Heirwegh ging via de vingertoppen van Sterckx en de lat over. White Star overleefde het eerste kwartier, tot in minuut 62 Deruyter de snelheid van de bal verkeerd inschatte en de pijlsnelle Munyaneza de bal onder Sterckx schoof, 3-1.

10 minuten later speelde Brackx te kort terug op Sterckx en dit keer was het Heirwegh die er als de kippen bij was om Sterckx te omspelen en simpel binnen te duwen.

Op het einde was er nog een reuzekans voor Dekeyzer.

Een zwaar verdict voor de White-Star-Boys, maar iedereen weet nu dat ieder foutje genadeloos zal afgestraft worden en dat een wedstrijd begint bij de eerste minuut en niet bij de 11de.

U21 – Loreninge U21: 4-0

Na een hevige plensbui begonnen de u21 wervelend aan de partij,dat resulteerde al vlug in het openingsdoelpunt van de man in de vorm Nordin Coppenolle. Hij slalomde voorbij 2 verdedigers, om dan droog binnen te knallen met zijn linker. De kansen bleven elkaar vliegensvlug opvolgen maar de afwerking bleef in gebreke. Vooral het centrale trio Verhelst, Kalissa en Coppenolle waren voortdurend de baas over hun tegenstrever. Juist voor de rust kwam de 2-0 dan toch tot stand ,na een mooie collectieve aanval over verschillende stations, mooi afgewerkt door Kalissa. Na de rust was het stukken minder, uit positie lopen, ieder zijn ding doen, niet collectief denken. Enkele wissels brachten geen soelaas, toch scoorden we nog twee maal. Eerst via een schitterend afstand schot van Verhelst, en net voor affluiten pikte ook gelegenheidskapitein Dewulf zijn doelpuntje mee!

Opmerkelijk feit : Loreninge had geen doelman waardoor Lanszweert de eerste helft keeperde voor Lo en Peeren voor Adinkerke. De 2de helft was het andersom !

Wissels: Beddeleem na 45m vervangen door Kenneth Tailleu, Neuville door Akim en na 60min Smeesters door Barbier.

WSA- Spermalie : 3-1

Voor de trainer opnieuw een moment om eens wat jongeren te laten proeven van het grotere werk.

De herstelde Sarrazyn mocht de eerste 45 minuten aantreden, en met succes! Hij had blijkbaar geen last meer van zijn hielblessure en deed 3 keer de netten trillen. Achterin deed Decock het meer dan voortreffelijk op de linksachter en de jonge driehoek in de midden met Arnauld, Nicolas en Ward toonden zeer veel inzet, werkkracht en af en toe ook wat van hun technische kwaliteiten.

De tweede helft hadden de jongeren het conditioneel wat moeilijker (wat logisch is) en kwam Spermalie beter in de wedstrijd, wat hen dan ook terecht een doelpunt opleverde. Bij ons was er kort na de rust nog een reuzekans voor Dekeyzer en ook Sellah kon een 2-tal keer net niet scoren.

De trainer heeft vandaag goede dingen gezien en weet nu ook dat er ook met onze jeugd kan gewerkt worden. Ook al blijft keihard werken en trainen de boodschap voor de jongeren.

Sterckx, Schrefheere (46′ Berquin), Baert, Decock,  Blieck, Kalissa, Dochy,  Neuville,  Beddeleem (46′ Dekeyzer), Coppenolle (46′ Ameloot), Sarrazyn (46′ Sellah)