Trainer gezocht: U21

Wegens tijdsgebrek kan Wesley Mestach zijn functie als jeugdtrainer niet meer goed combineren met zijn dagtaak als onderwijzer en OCMW-raadslid. Tot we iemand anders gevonden hebben zal Wes voorlopig nog de U21 begeleiden tot er een opvolger is.

Bent u geïnteresseerd of kent u iemand die dit zou zien zitten, contacteer gerust Olivier Valcke op 0495/70.48.96 of mail naar olivier.valcke@skynet.be

Deel dit bericht a.u.b. zoveel mogelijk !

Wes, alvast bedankt en verder veel succes !

Lo-reninge – WSA ( gew.reserven )

Met  een bezoek bij de youngsters van Lo-Reninge moesten we uitgaan van onze ervaring in de ploeg om daar de punten te pakken!   En het werden 3 verdiende punten. Na 30 min kwamen we 0 1 voor via Vergaerde Guillermo , die een corner van Bartholomeeus binnen tikte .  Het werd wel een 1e helft met een paar vuile overtredingen van hen maar we stonden er op de goeie momenten,  Peeren Bjarne was bij de pinken bij een paar kansjes van de tegenpartij maar wij kregen ook een zuivere strafschop niet toegekend na handsspel in het strafschopgebied! De 2de helft was helemaal voor ons en na 65 min potte de ingevallen Verhelst Brian de 0-2 .Iets later kregen we dan wel een stafschop na fout op Brian , die werd omgezet door Dedeyster Thomas die zijn verantwoordelijkheid op nam!    Match gespeeld dan , al kregen we nog kansen op meer , maar de 0 3 bleef op het scorebord staan.   Sterke match en inzet van gans de ploeg,  Proficiat guys!

Ingelmunster – WSA : 3-0

Het eerste kwartier was paars-wit waarschijnlijk onder de indruk van het stadion, de goede grasmat en de zingende spionkop achter het doel van Sterckx, want de eerste 15 minuten was het al Ingelmunster wat de klok sloeg.

Al na 5 minuten was er een trap van Geryl die maar net naast ging, even later was er een goede voetreflex nodig van Sterckx op een inzenden van Laleman. En de eerste hoekschop van de wedstrijd werd door Vyncke maar net naast gekopt.

Net toen White Star iets beter in de wedstrijd kwam, werd een achterwaartse bal van Laleman met de hand beroerd door Vandendriessche.  De ref aarzelde niet en legde de bal op de stip.  Laleman stuurde Sterckx de verkeerde kant op en de 1-0 stond na 21 minuten op het bord.

Daarna kwam Adinkerke meer in het spel voor en kreeg nog voor de rust enkele kansen. Larangé infiltreerde in de rechthoek en bediende Protin die goed uithaalde, maar doelman Dannel op zijn weg vond. De hoekschop van Brogniez werd door Baert over en naast gekopt.

 

De 2de helft startte veelbelovend voor White Star. De hoekschop van Ameloot werd door Brogniez net over getrapt.  Kort erna kwam Protin alleen voor doel, na een pass van Vandendriessche, maar hij talmde te lang en zo kon Dannel makkelijk pakken. De beste kans om de gelijkmaker te netten kwam er door de invallers, Verdonck zette perfect voor en Dekeyzer moest binnenkoppen.  Hij kopte van dichtbij echter te centraal, zodat doelman Dannel met een beenveeg de bal nog net kon wegwerken.  Dit was de kans op de gelijkmaker!

Daarna was het nog opletten voor de vlijmscherpe counters van de thuisploeg.  Sterckx moest nog 2x gepast ingrijpen.  Eerst op een bal van Tahiri en even later op een vrije trap van Lacailler.

Met nog 7 minuten op de klok opteerde de coach om alles op alles te spelen en werd Deruyter nog gewisseld voor Bataillie.

Het was echter Ingelmunster die aan het langste eind trok.  5 minuten voor tijd werd een vrije trap van Lecailler verkeerd ingeschat door Sterckx en de 2-0 was een feit.

White Star moest dan nog in blessuretijd de kelk tot op de bodem ledigen, want de trap van Tahiri werd door Sterckx weggebotst centraal voor doel en Laleman bedankte en knikte zijn tweede van de avond binnen.

 

Ondanks het feit dat we het Ingelmunster met momenten lastig maakten, blijven we met 2 schamele puntjes onderin de klassering hangen.

Met de volgende wedstrijd tegen het tweede gerangschikte Harelbeke komende zondag krijgen we opnieuw een moeilijke opdracht voorgeschoteld.

 

 

WSA ( beloften ) – Sint-Elooiswinkel : 1-1

In onze derde thuiswedstrijd ontvingen we Sint-Elooiswinkel. Na vorige week dicht bij puntengewin te hebben gestaan geloofden we opnieuw in een stunt, Vanaf de eerste minuut zaten we goed in de partij met aardig voetbal, goeie druk naar voor, kortom alles zat goed vanaf minuut 1. Wat resulteerde in een huizenhoge kans voor Bataille maar de doelman redde echter knap. We bleven goed voetballen tot het noodlot opnieuw toesloeg; een verdwaalde center werd tot ieders verbazing tegen onze eigen netten geduwd. De kopjes gingen echter niet naar beneden, we bleven de evenknie van onze tegenstander. We gingen naar een welverdiende rustpauze met een achterstand 0-1. Tijdens de pauze de jongens wat moed inspreken en hun doen geloven in hun eigen kunnen was de boodschap. Na tien minuten in de tweede helft was het dan zover, na een vloeiende aanval kon Bataille de achterlijn halen en met een mooie, strakke voorzet uitpakken, waar Glen Verdonck kwam inlopen, en die knikte de welverdiende gelijkmaker tegen de touwen. Onze youngsters bleven lef en moed tonen, Verstraete speelde alsof zijn leven ervan afhing. Op minuut 78 haalde  Mathieu Vandeputte uit vanop 25meter met een kanonskogel die echter op schitterende wijze door de goalie tegen de lat werd geduwd. Youngster Nordin coppernolle;wat een wedstrijd speelde hij, dolde met enkele mannetjes tegen de lijn, trok perfect voor waar Dewulf nipt over besloot. Daar zat meer in. Vanaf dan was alle brandstof opgebruikt van onze youngsters. Ze bleven zich de volle honderd procent geven. Het laatste fluitsignaal kwam als geroepen, er ging een luide oef door de lucht. We behaalden een oververdiend punt. Proficiat aan de ploeg, met inzet,wilskracht is er veel mogelijk. Onze yougsters deden het prima; een dikke pluim van de trainer. Het harde werk tijdens de week werd eindelijk beloond!!!!!! Op naar volgende week.

WSA – Ninove : 1-1

Een sterke start van WSA,  maar de eerste kans was wel voor Ninove. De scherp aangesneden hoekschop  van Bellon werd van dichtbij over gekopt door De Wannemaecker.
Daarna volgden een aantal kansen voor de thuiszorg die net niet werden benut. Op het half uur werd Van Den Branden uitgesloten voor een drieste tackle op Ameloot.
Op slag van rusten werd nog een doelpunt van Sarrazyn onterecht afgevlagd wegens buitenspel.

White Star wou in de 2de helft het laken naar zich toe trekken en kreeg in het eerste kwartier een aantal goede mogelijkheden, maar telkens stuitten we op een prima bezoekende doelman Monné.
Zoals algemeen is geweten in het voetbal krijg je dan meestal het deksel op je neus. Larangé schatte verkeerd in en Vandamme omspeelde Jelle en werkte beheerst af.
Daarna ging Deruyter door het lint, gaf de onsportieve bezoekende coach een duw en we konden verder met 10 tegen 10 spelen.
Dit werkte blijkbaar want kort erna stuurde Brogniez Nils in de ruimte en die trapte gekruist de gelijkmaker op het bord.
Met nog 10 minuten op de klok gingen we vol op zoek naar onze eerste driepunter,  maar dat liep bijna slecht af. Jelle kon met een uitstekende voetreflex Vandamme van zijn 2de treffer houden.
Paars-wit had weliswaar het laatste woord, maar de opgezette actie van Decock werd door Bataillie tegen de paal getrapt en ook nog op de lijn gered.

Geluk moet je afdwingen,  maar ondanks onze goede wil, wil het tot op heden niet meezitten.
Helpt de geluksfee ons komende zaterdag in Ingelmunster? We gaan er alvast alles aan doen om te stunten.

Aftrap om 19u00.

 

WSA ( U21) – De Panne : 1-2

Deze week stond de derby WSA tegen KRC De Panne gepland. De bezoekende ploeg behaalde een 9 op 9, dus een te duchten tegenstander.

We waren dan ook gebrand om een mooie prestatie neer te zetten! We begonnen heel gretig aan de wedstrijd en hadden het meeste balbezit.

KRC had moeite met de hoge pressing en kwamen niet aan voetballen toe. We legden enkele mooie combinaties op de mat, wat resulteerde in enkele kansen.

Na 20′ werd Kenzo Beddeleem foutief gestopt in de grote rechthoek. Nordin zette de strafschop feilloos om. We hielden ons fysieke spel vol, maar lieten na om de voorsprong verder uit te breiden. Op het halfuur kregen we het deksel op de neus en kon De Panne de gelijkmaker tegen de netten duwen.

5′ minuten later moest de bezoekende doelman het veld verlaten na een foutieve tackle buiten de grote rechthoek.

Met een 1-1 ruststand keerden we wat ontgoocheld de kleedkamers in. Er zat veel meer in! De spelers kregen een pluim voor hun getoonde inzet tijdens deze eerste helft!

Er viel zeker iets te rapen tegen de koploper. De spelers werden verwittigd dat spelen tegen 10 man geen sinecure is en dat blijven voetballen de grote optie is.

Vol goede moed kwamen we terug het veld op, maar al snel werd duidelijk dat KRC zich niet zomaar gewonnen zou geven. Terwijl KRC zich in de wedstrijd knokte, lieten wij het na om te voetballen. We waren nergens meer! Ook toen KRC tot 9 man werd herleid, slaagden we er niet in om te voetballen! KRC gaf ons een lesje in gretigheid! Vijf minuten voor affluiten slaagden ze er zelfs in om te scoren en zo de 3 punten mee huiswaarts te nemen!

De eerste helft waren we sterk, maar de tweede helft was een grote flop! … van een ontgoocheling gesproken!

Ingelmunster – KWS Adinkerke ( beloften) : 4-1

Op de vierde speeldag trokken we richting Ingelmunster om de brigand jongens te bekampen. We begonnen goed aan de partij met meteen een kans voor Simon. Na balverlies juist voor onze rechthoek kwamen we op achterstand. In minuut 18 nam Vinny een vrijschop voor zijn rekening, die op zijn beurt mooi werd binnen gekopt door Simon. We kregen nog een paar halve kansjes ,maar die werden telkens gemist. Ruststand 1-1. De tweede helft voelde je gewoon dat er in deze partij wel eens iets zou kunnen geraapt worden. We kregen 2 grote kansen die telkens werden gemist, dan zegt de voetbalwet wie niet scoort krijgt nog eens dikwijls het deksel op de neus, dat gebeurde ook in minuut 75,onnodig balverlies opnieuw lag aan de basis van de 2-1. Dan moesten we wel risico s nemen, gingen man op man spelen achteraan en dat loonde bijna. Simon faalde echter oog in oog met de doelman. Een terechte penalty werd ons ook ontnomen na een duidelijke fout op Simon. In de extra tijd werden we 2 maal koud gepakt op de counter. In deze wedstrijd zat er zoveel meer in, onze eerste punt(en) waren zo dichtbij, maar individuele flaters beslisten er anders over. Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd.

Wsa ( Gewestelijke ) – Proven B : 2-4

Tegen een jeugdig elftal werd er zeker niet onder gedaan maar een terugspeelbal van Lefranc Pol werd door Peeren Bjarne verkeerd ingeschat en de daaropvolgende  onrechtstreekse vrije schop werd door Proven genet. Na 25 min kwamen we op 1-1 via Dedeyster Thomas waar we daarna eigenlijk altijd moeten voor staan aan de rust door enkele inzenders van Demeester Fabian die niet werden tegen de netten geduwd!     De 2de helft begon goed en na 10 min stonden we 2-1 voor via nogmaals Thomas ( ook al de 6de van het seizoen) Daarna hadden we dan de mogelijkheid om de match af te maken maar het draaide helemaal anders uit!    Na 2 flaters van Bjarne kwamen zij wel heel gemakkelijk op 2-3  in 5 min tijd!  Bij iedereen zakte de moed in hun schoenen en konden we in de laatste 20 min niets meer forceren;  op het laatste werd het nog 2-4   ( kon ook nog meer zijn )    Zou zeggen , als we terug willen punten pakken moeten we 90 min gefocust zijn en bij de les zijn!!!!!!!!      nog één opmerking :  zeer goeie leiding van scheidsrechter;        Op naar volgende week dan maar, om 9u in Lo-Reninge

Keiem – WSA ( gewestelijke reserven ) : 3-2

Na 6 op 6 is ons eerste verlies een feit. We vertrokken met 14 man richting Keiem met een goed gevoel maar het draaide anders uit!   Het werd geen goeie match van onze zijde,   veel spelers waren onder hun niveau ( slecht passen , te ver van de man, geen druk op tegen partij , geen geloof , … )  na 25 min kwamen we verdiend 1-0 achter tegen een beter Keiem , maar vlak voor rust kon Romagnani Aurelio toch de 1-1 binnen koppen.

De 2de helft begon nog slechter , we waren nergens en zo kwam Keiem 2-1 voor !   Aurelio deed ons toch terug aansluiten met  de 2  2  na 65 min.  Maar als niet iedereen er vol in geloofd , en bij sommigen gingen de kopjes naar beneden. De 3-2 een kwartier voor tijd werd ons fataal. Keiem vergat het nadien helemaal af te maken; we kregen zelf toch nog 2 kansen maar die werden niet gepot!  Goeie invalbeurt van Vergaerde Guillermo en Tempelaere Matthijs die veel goesting toonden !  Op naar volgende week dan maar , waar we als ploeg iets recht hebben te zetten!!!!!!!   Om 9u15 thuis tegen Proven B          de trainer Hervé

Knokke – WSA : 4-3

Knokke zette zijn titelambities deze week nog iets meer in de verf, door in laatste instantie nog de 33-jarige Nederlandse spits Demouge aan te trekken.  Hij speelde o.a. voor Willem II en Roda JC. Hij genoot enkele jaren terug nog interesse van enkele Belgische topclubs.

 

Een razendsnelle start van beide ploegen, Protin kon de eerste bal van Brogniez net niet goed genoeg meenemen om richting doel te trekken.  Aan de overzijde werd de diepgestuurde bal door de nieuwe Knokse aanwinst Demouge over de uitgelopen Sterckx gelobd, maar ook naast het doel.  Dit alles in de aanvangsminuut!

Na 10 minuten zette Brogniez een actie op vanop de linkerkant, zette 2 man in de wind en krulde de bal net over de winkelhaak.

In de 13de minuut werd Sarrazyn diep weg gestuurd door Brogniez, hij wou rond de Knokse doelman Paepe gaan, maar werd net buiten de 16 gehaakt. Terecht rood voor de doelman van Knokke, die na 3 weken blessureleed terug in het doel stond.

De vrije trap van Ameloot ging via een Knoks been in hoekschop.

De daaruitvolgende hoekschop van Brogniez werd een combinatie met Vandendriessche en Ameloot, waarbij deze laatste richting doel vuurde, maar via de vingertoppen van Pannecoucke, de ingevallen doelman, over werd getipt.

In de 18de minuut werden we dan toch beloond, Brogniez stuurde nu Protin diep, wiens perfecte voorzet aan de 2de paal door Sarrazyn werd binnengekopt, 0-1!!!!

Even later werd diezelfde Sarrazyn opnieuw diep weggestuurd, deze keer door Vandendriessche, maar zijn lobbal, opnieuw gehinderd door de doelman, ging net naast.

White Star kreeg in de 25ste minuut een vrije trap aan de zijkant op de speelhelft van Knokke. Ameloot en Brogniez leden er balverlies, de bal werd onmiddellijk diep gestuurd en opnieuw kwam Demouge voor de ver uitgelopen Sterckx.  Deze keer liep hij simpel rond onze doelman en duwde de bal makkelijk binnen, 1-1.

3 minuten later werd een bal in de voeten van Demouge gespeeld in de rechthoek en in het duel met Larangé, ging hij zeer gemakkelijk neer. De scheids speelde het spelletje mee en legde de bal op de stip.  De 11-meter van Savaete werd door Sterckx uit het doel geranseld.

Op het halfuur maakte opnieuw Brogniez een actie in de rechthoek, maar wachtte te lang om op doel te trappen.

In de 36ste minuut werd een domme duwfout van Ameloot terecht bestraft met een vrije trap vanop de zijkant.  De bal van Cobbaert werd met het hoofd verlengd door Waeghe en verdween aan de verste paal in doel. 2-1.

Net voor de rust werd Sarrazyn nog eens diep gestuurd door Vandendriessche, maar de hoek was te scherp en de bal belandde in de kruising aan de verkeerde kant van het net.

 

De coach wijzigde aan de rust het systeem en al snel kregen we enkel kansjes via Protin en Sarrazyn.

De vrije trap van Berquin werd gemakkelijk gepakt door Pannecoucke.

In de 60ste minuut lukte het dan toch, Protin zette zelf de actie op in de rechthoek en trapte staalhard met links voorbij Pannecoucke, 2-2!!!

Lang duurde het liedje niet, want bij de opzet van Knokke ging het zeer snel. In 3 passen kwam Savaete centraal alleen voor doel, die beheerst afwerkte. Waar was onze verdediging op dat moment? Nog in de euforie van de gelijkmaker?

Mentaal was dit een tik! De wedstrijd werd bitsiger, de fouten stapelden zich op en Van Moeffaert gaf Baert een fikse duw in het zicht van het scheidsrechterlijke trio.  Dit werd echter niet bestraft met rood, tot woede van iedereen die Adinkerke aanbelangt.

10 minuten voor affluiten was de wedstrijd helemaal gespeeld, Larangé wou terug spelen op Sterckx, maar de bal was niet hard genoeg en Waeghe bedankte.  Hij bracht de bal in één tijd voor doel, waar de inlopende Boi simpel binnenduwde, 4-2.

In de voorlaatste minuut werd een hoekschop van Sarrazyn, over de grond, door Deruyter in doel gewerkt.

In de 3 minuten toegevoegde tijd konden we geen kans meer bij elkaar voetballen en verloren dus opnieuw kostbare punten!

 

Goed voetbal brengen, veel kansen creëren, maar telkens punten laten liggen!  Dit is al 3 weken hetzelfde verhaal, zijn we te naïef?

Met 1 op 12 hebben we onze start volledig gemist, tijd om er zondag op eigen veld tegen Ninove iets aan te doen om zo weg te geraken van de laatste plaats!