Bulskamp – WSA ( gew.res) : 1-2

We stonden voor een moeilijke verplaatsing naar Bulskamp, een ploeg die ons de laatste jaren het altijd moeilijk maakte! Het werd toch een mooie driepunter ( qua kansen toch verdiend ) voor ons , maar het was bikkelen tot minuut 90 om de punten mee te nemen naar Adinkerke!

Het eerste kwartier was voor hen , maar dan namen we over en we hadden toch wat pech bij de afwerking ,  2x Romagnani Aurelio ( over en op de keeper) ; Demeester Fabian ( op de lat ) en Dedeyster Thomas ( die te veel tijd nodig had ) hadden pech!    Op minuut 30 vond Aurelio dan toch het doel , waar hij mooi binnen kopte na mooie inswinger van Fabbe : 0  1. Toch scoorde Bulskamp de 1-1 vlak voor de rust met een afstandsschot ; tot dan hadden ze enkel gedreigd met 3 schoten uit de 2 de lijn waar Lanszweert Lieven geen moeite mee had .      Rust :  1   1  .

Met 3 wissels in de rust werd het toch even alles herschikken ,  we hadden het moeilijk met de druk die zij zetten op onze man in balbezit maar als ze aan ons strafschopgebied kwamen stopte het ook ( kansen kregen ze niet) !   Een goeie Bartholomeeus David in de 2de helft  (1e helft onzichtbaar) werd meermaals foutief afgestopt en uit één van deze vrije trappen scoorden we de 1-2  ;  Ameloot Jochen vond Dedeyster aan de 2de paal die beheerst afwerkte.   We hadden dan nog kansen voor de 1-3 maar het lukte niet ( Dewitte Christoph op lat en over,   Dedeyster van dichtbij ) ;   Ook goeie invalbeurt van me 4 bankzitters die goesting toonden en het de trainer niet gemakkelijk maken voor de volgende wedstrijden!   De plaatsen worden duur maar zo houden we iedereen scherp!!!!!!    We staan nu op 4 punten van leider Proven A dat gelijk speelde in Leke-Vladslo, onze tegenstander voor volgende zondag!     Proficiat Galactico’s

WSA – Eendracht Zele : 1-3

Een dramatisch begin voor White Star. Larangé maakte na 1 minuut spelen een fout op iets meer dan 20m van doel, De Meersman krulde de vrije trap over de muur tegen de netten.
Paars-wit probeerde het tij te keren. De voorzet van Berquin werd maar net over getikt door de Zeelse keeper.
De hoekschop van Brogniez werd door Baert net naast gemikt.
Brogniez trapte net naast en de lob van Verdonck ging net over.
Na 22′ speelde Baert perfect in de loop van Protin die op de doelman besloot.
Een minuut later verloor Brogniez de bal op 70 meter van ons doel, maar in 2 passen werd onze verdediging weg gespeeld en kwam Baras alleen voor Sterckx en het stond 0-2.

In de 2de helft (54′) lukte Brogniez de aansluitingstreffer,  hij trapte via de binnenkant van de paal de 1-2 op het bord.
Op het kwartier moest De Brouwer een eerste save uit zijn mouwen schudden op een schot van Vandendriessche.
Een minuut later plofte de gelijkmaker van Berquin op de lat.
5 minuten later dienden de bezoekers ons het genadeschot toe. Baras liep de flank en onze verdediging er af, legde achteruit tot bij De Meersman, die geen genade kende, 1-3.
White Star kon geen vuist meer maken, dus bleef het bij 1-3.

3 op 27!!! Tijd voor realisme?

 

WSA ( gewestelijke ) – Nieuwkapelle

Tegen een niet onaardig voetballend Nieuwkapelle ( Nouveauchapelle )  hebben we terug 3 punten kunnen sprokkelen. Nu hebben we 18 op  24  !

Na 5 min maakten we al de 1-0  door Bartholomeeus David , die scoorde met het hoofd na een goeie center van Demeester Fabian. Nieuwkapelle was op dit moment zeker niet minder maar onze goallie Lansweert Lieven stond pal! Op het kwartier weer een goeie aanval via Demeester , Bartholomeeus en Romagnani Aurelio die op de keeper kopte waarna Dedeyster foutief werd afgestopt. Dedeyster zette zelf de elfmeter om..  Na 30 min staat het dan al 4-0 , door de hardwerkende Romagnani en de 2de van Bartholomeeus .  Ruststand  4  –  0   .

De 2de helft begon terug goed want na 5 min maakt Demeester de 5 – 0   ;  met dan enkele vervangingen: Beddeleem en een goeie Lefranc ( ondanks het tijdverschil )  met ééntijdsvoetbal 45 min op het plein)  konden we nog meer scoren maar het lukte net niet!  Lanszweert voorkwam dan ook dat Nieuwkapelle de eerredder maakte. Na 60 min maakt de kersverse papa Dedeyster de 6-0  na assist van ‘Totti’ Romagnani ( toch al de 10 goal van de papa ! )  .  Drie minuten voor het einde scoorde Nieuwkapelle dan toch hun verdiende eerredder!

Zou zeggen goeie match guys en goeie motivatie en zonder kaarten  , dus proficiat met deze overwinning!    Nu wacht Bulskamp volgende week ; om 9u15 nabij het rusthuis .

De Trainer Hervé

WSA (beloften) – Izegem : 2-1

Na 2 weken zonder voetbal  kwamen we vrijdag oog in oog te staan tegen de beloften uit Izegem. Opnieuw enkele nieuwe spelers in passen was de taak van de trainer.

We begonnen aan de partij met een goede organisatie en proberen de ruimtes klein te houden wat aardig lukte en na een mooi uitgesponnen aanval over enkele stations kwam Daems tot een center waar de verdediger goed afblokte. Enkele tellen later kwam de spits van de bezoekers oog in oog met doelman Brecht Vergracht, maar op die fase had onze doelman het laatste woord want met een puike save hield hij de 0-0 op het bord. We gingen rusten met de brilscore.

Pas enkele minuten bezig in de tweede helft sloeg het noodlot opnieuw toe; een individuele flater lag aan de basis van de 0-1. Vanaf dan schakelden we over naar een ander systeem, verdediger Bonavonture eruit en spits Beddeleem kwam tussen de lijnen postvatten. Wat dan gebeurde hield niemand voor mogelijk, we geloofden in onze kansen en gingen vrijuit voetballen. Na een afgeweken hoekschop van Dewulf, legde Blieck aan vanop 20 meter, de bal verdween pardoes tegen de netten 1-1. Dit was een signaal om nog een tandje bij te steken en op de 70e minuut stond alweer Robin Blieck op de goeie plaats om magistraal af te werken. Het geloof  om eindelijk die 3 punten te pakken vergrootte met de minuut en vanaf dan controleerde Wsa de debatten. In minuut 91 hield Doelman Vergracht met een wonderbaarlijke voetveeg de 2-2 uit zijn doel. Het laatste fluitsignaal van de scheids voelde aan als een uitbarsting want de beloften van Wsa, de youngsters pakten oververdiend de 3 punten en als ploeg werd er gevochten voor elke morzel grond. Het harde werk eindelijk beloond . Nogmaals proficiat aan mijn 13 man!!!!! 13 staat voortaan gegrift als geluksgetal!!!!

Blijven werken deze week op training boys!!!

Eetfestijn t.v.v. jeugdvoetbal KWS Adinkerke

Op 28/11/2015 organiseert het jeugdbestuur en de ouderraad een Eetfestijn t.v.v. Jeugd van White star Adinkerke. Om de meer dan 200 jeugdspelers  alle kansen te geven organiseren we dit eetfestijn om wat extra geld in de clubkas te hebben.

Er is keuze tussen stoofvlees of vol-au-vent met frietjes !

Voor volwassenen is het 15€, voor de kinderen 10€. Er is telkens een consumptie inbegrepen !

We beginnen om 18u30 !

Dikkelvenne – WSA : 1-1

Op bezoek bij de leider, die na 7 speeldagen nog geen enkele steek had laten vallen, startten de paarse brigade met veel moed en goed voetbal aan de wedstrijd.

 

Na 18 minuten was de eerste reuzekans een feit, Protin zette met een sublieme pass Sarrazyn voor doel, maar die werd gestuit door de thuisgoalie.

5 minuten later werd Protin op de rand van de rechthoek foutief gestopt.  De vrije trap van Brogniez werd opnieuw door doelman De Temmerman uit het doel geranseld.  Uit de daaropvolgende hoekschop belandde de bal uiteindelijk bij Berquin die vanop 20m staalhard uithaalde, maar opnieuw was de doelman van de leider bij de pinken.

Nog voor het eerste halfuur ging Brogniez tussen 3 man door en zette al glijdend de bal voor doel waar Baert van dichtbij kon koppen, maar opnieuw ging de bal niet over de doellijn.

Alex Protin zette iets later een actie op in de centrale as, uiteindelijk ging zijn strak schot maar enkele centimeters naast.

Het laatste wapenfeit in de eerste helft van White Star kwam er in minuut 36, David Baert stak de bal perfect tussen enkele verdedigers door, waardoor Sarrazyn voor de tweede maal alleen voor de doelman verscheen, maar opnieuw had De Temmerman het laatste woord.

Net daarna kreeg de thuisploeg ook hun eerste grote kans, maar de uithaal van Kissi verdween aan de verkeerde kant van het net.

 

Bij het begin van de tweede helft was er onmiddellijk een mistasten van Sterckx op een verre inworp van de thuisploeg, maar gelukkig kon Larangé redding brengen.

Dikkelvenne zette vanaf dat moment meer druk naar voor en zo kregen de paarshemden mogelijkheden op de counter. De snelle omschakeling en de diepe bal van Brogniez werd door Sarrazyn meegenomen en net naast getrapt.

Tussenin trapte De Guchteneire vanop een 20-tal meter net over het doel van Sterckx.

In minuut 71 hetzelfde counterscenario, maar nu zette Sarrazyn perfect voor op de inlopende Protin die van dichtbij in het dak van het doel besloot, 0-1!!! De oververdiende voorsprong was een feit!

Lang konden we er echter niet van genieten, want een minuut later bij een verre inworp van Lauwereyns controleerde Bouchaala de bal op de borst en trapte van dichtbij overhoeks binnen.

Even waren de kustjongens het noorden kwijt want een minuut later kwam Mertens alleen voor Sterckx, maar nu kon Vandamme de bal nog net voor de lijn wegwerken.

Daarna waren er aan beide zijden geen grote kansen meer te noteren, tot in blessuretijd Brogniez nog een laatste actie opzette.  Hij gaf de bal mee aan de ingevallen Bataillie. Die zijn gekruist schot via de vingertoppen van De Temmerman en de paal, de bal in hoekschop zag verdwijnen.

 

Helaas geen eerste overwinning voor WSA, maar als we de komende weken met deze inzet en mentaliteit aan de aftrap zullen verschijnen, zal die eerste driepunter niet lang meer op zich laten wachten!

 

Merkem – WSA ( gew) : 1-2

Met veel afwezigen ( 3 gekwetst en 4 op Leffe weekend in de Ardennen) trokken we toch richting Merkem met 14 man (met dank aan 2 beloften en 3 oudgedienden)  voor een wedstrijd met de 2de plaats als inzet!    Na 5 min kwamen we al 0-1 voor, door Dedeyster Thomas die maar in te tikken had na voorbereidend werk van Verhelst Brian. We hadden heel de 1e helft onder controle en Merkem kon Lanszweert Lieven maar 1 keer bedriegen ;  Rust :  0 -1 ,    In de 2de helft was Merkem iets beter en meer gedreven en wij iets te laks waardoor ze op het uur op 1-1 kwamen!  Maar dan waren er toch enkelen bij ons die het begrepen hadden want als we 3 punten wilden pakken moest er toch een tandje worden bij gestoken!  Verhelst Brian werd onterecht afgevlagd voor buitenspel,  maar kon na 75 min toch zijn 2de assist geven aan Bartholomeeus David , die zo de 1-2 tegen de netten duwde. Dit was zeker verdiend want Merkem kon Lieven maar 1 keer meer bedreigen , maar hij redde knap. We kregen nog een 3-tal halve kansen maar we waren te onzorgvuldig;  We staan nu mooi 2de  met 15 op 21 .   Proficiat guys met de overwinning en de goeie ingesteldheid !

Op naar volgende week met een thuismatch tegen Nieuwkapelle om 9u15.

De Trainer Hervé

WSA – SW Harelbeke : 2-4

Een zalig voetbalweertje en de zingende meegereisde bezoekende supporters zorgden voor een leuk begin van de wedstrijd.
Al snel was duidelijk dat White Star iets wou tonen tegen de tweede in het klassement. Toch waren de eerste kansjes voor de bezoekers. De trap van Notebaert verdween via Ameloot net naast, net als de vrije trap van Van De Wouwer die nipt naast het doel van Sterckx verdween. Daarna was het onze beurt, maar we konden doelman Merlier niet echt bedreigen. Tot in de 21ste minuut Protin goed doorzette op links, de bal achterwaarts speelde tot bij Brackx, die beheerst via de binnenkant van de paal de 1-0 op het bord zette.
White Star kreeg vleugels, de hoekschop van Brogniez werd door Deruyter overgekopt. Brackx wachtte iets te lang om aan te leggen op een voorzet van Berquin. We hadden de wedstrijd behoorlijk in handen en onder controle, tot in minuut 38 getalm achterin en een terugspeelbal van Brogniez,  Romont alleen voor Sterckx zette. Hij omspeelde Jelle en werkte koel af, 1-1. Wat er toen gebeurde was 4de klasse en Adinkerke onwaardig, spelers gaven elkaar de schuld van de tegengoal, begonnen elkaar te verwijten, mekkerden op elkaar … de wedstrijd ging wel verder en 3 minuten later stond het plots 1-3!
Er was eerst weinig of geen druk bij een voorzet van De Loof die rechtstreeks binnenging, terwijl iedereen er naar keek. Daarna stak Six een bal tussen de slapende verdedigers door en de lopende Vanhaecke kwam alleen voor Sterckx, 1-3! Wat een ommekeer!
Hoe kon dit gebeuren in 4 minuten tijd? Alle vertrouwen en teamspirit die werd opgebouwd in de eerste 35 minuten was plots helemaal verdwenen.

Na de donderpreek tijdens de rust kregen we tijdens de eerste 10 minuten van de tweede helft 2 mooie kansen via Sarrazyn en Protin,  maar de aansluitingstreffer kwam er niet.
De wedstrijd werd verder vrij gesloten gehouden door de bezoekers. Tot Baert een kwartier voor tijd een hoekschop van de ingevallen Vandendriessche binnenkopte, 2-3. White Star herleefde en geloofde in een terugkeer.
De opwelling was echter van korte duur, 10 minuten voor tijd draaide Romont gemakkelijk weg van Berquin en Baert. Hij kwam de rechthoek in en werd foutief afgestopt door de tackelende Vandamme. Terechte strafschop, 2-4 en match gespeeld.

Volgende week naar leider Dikkelvenne! De promovendus die met 21 op 21 de ranglijst aanvoert.

 

WSA (gew.res) – Lombardsijde : 2-0

Na een goeie match verleden week , hebben we de lijn kunnen door trekken met opnieuw een 3 punter tegen Lombardsijde a . Het begon niet zo goed want na 10 min verloren we al Vergaerde Guillermo met een verdraaide knie , conclusie voorlopig al 4 weken out . Na 25 min scoren we de 1-0 via Demeester Fabian, die het straatje werd ingestuurd na ééntijdsvoetbal via Tempelaere Matthijs , Fieuw Marnik en Dedeyster Thomas.  We hadden wel meer overwicht maar dit leidde niet tot veel kansen.  Vlak voor de pauze hield onze gelegenheidsgoallie Verhelst Brian hen van de gelijkmaker,  daar een speler van Lombardsijde alleen voor hem opdook.  Rust :  1 0   .

De 2 de helft begon dan ook zonder Lefranc Pol die ook uitviel met een verrekking;  en daar was Lombardsijde terug ; met weer iemand die alleen op Verhelst opdook maar hij legde de bal naast !  Het werd dan een wedstrijd met veel middenveld voetbal en enkele kansen;  Dedeyster miste van op 1 meter onbegrijpelijk over doel!  Zij kwamen ook nog een paar keer opzetten maar Verhelst had alles onder controle.  In de laatste minuut potte Romagnani Aurelio toch de 2 0 , door een opgezette actie van Demeester en assist van Bartholomeus David.    Einduitslag :  2 0  ;

nu op naar volgende week om 9u15 in Merkem.

de trainer Herve