WSA ( Gew.res.) – Nieuwpoort : 0-3

We hebben deze match verdiend verloren tegen een ploeg met ervaring en sluwheid in hun rangen zonder vergeten te vermelden dat wij voorlopig veel gekwetsten hebben en een paar afwezigen wegens andere redenen ( Demeester F , Bartholomeeus D , Vergaerde G , Spinnewijn G , Beddeleem O , en Lefranc Pol die al na 5 min uitviel  )   en dat word voorlopig wel gevoeld bij ons! Er werd gespeeld in een andere opstelling en het zat goed ,  we kwamen er misschien niet zo veel uit maar Nieuwpoort kwam in de eerste helft ook maar een paar keer opduiken voor Delaunois Kevin ( die Peeren Bjarne vervangde ) die een goeie match keepte. Na 15 min maken zij de 0 1 door een puntertje , dat eigenlijk een shot op doel was maar serieus wegdraaide .

Rust :   0  1  .

De 2de helft waren zij wel meer baas maar buiten ons achteruit duwen stelde het eigenlijk niet meer voor, tot in minuut 75 wij juist niet voor doel konden komen en op counter de 0 2 slikten;  spijtig want match gespeeld dan .   wij kregen dan nog 2 kansjes op de aansluitingstreffer maar kenden ook pech , mede Romagnani Aurelio zijn schot op de paal belande!  5min voor tijd maken zij dan nog de 0 3  , wel door een fout op Fieuw Marnik die niet gefloten werd!  Toch niets op te merken op de leiding van de scheids , gezien heel de match;   We moeten gewoon naar onszelf kijken en blijven vechten voor die top 5 plaats , die we ambiëren!   En vooral de kopjes bij elkaar steken en niet allemaal ( sommigen) weglopen na de match!!!!!!!!!!!  Resultaten haal je met heel de kern op het veld maar toch ook naast het veld , al gaat het nu iets moeilijker voorlopig!     Nu moeten jullie opstaan gasten, met te beginnen nu zondag in Lombardsijde !          Come on galactico’s

Gullegem – WSA ( beloften ) : 4-0

Voor de trip naar Gullegem kon ik opnieuw rekenen op mijn 13 vaste mensen. Bepaalde kernspelers vinden het te min om mee te spelen met de beloften of verkiezen andere activiteiten. Genoeg argumenten om ons opnieuw aan een zware dobber te mogen verwachten. We gingen goed van start ,de thuisploeg eiste het balbezit op maar uitgespeelde kansen bleven uit. Meer zelfs na 20min kreeg Wsa een dot van een kans via Ricardo, maar die besloot onbesuisd over. Daar zat er veel meer in. De thuisploeg had het heel moeilijk tegen een stug verdedigend Wsa. Ruststand 0-0

Tweede helft hetzelfde spelbeeld : de thuisploeg die de bal opeiste en wsa die loerde op de counter. Na 75min trad de scheids op het voorplan, na flagrant buitenspel mocht er doorgespeeld worden, wat resulteerde in een penalty tegen en op de koop toe een rode kaart ( 2de geel voor Vandeputte). De spits van de thuisploeg bleef ijzig kalm en duwde de 1-0 binnen. Vanaf dan waren we de pedalen kwijt en moesten we de kelk tot op de bodem ledigen. In een tijdspanne van 10min kregen we er nog drie rond de oren. Eindstand 4-0. Volgende week thuiswedstrijd tegen Damme.

WSA ( Beloften) – Westhoek : 0-2

Vrijdag ontvingen we Westhoek, de tweede in de stand. We begonnen vrij afwachtend aan  de partij, stonden goed in organisatie,mede door de harde wind kwamen we moeilijk in de partij. Westhoek daarentegen controleerde de debatten. Dat leidde wel tot geen uitgespeelde kansen ,westhoek hanteerde vaak de lange bal, maar onze verdediging stond pal. 5min voor de rust was het toch raak. Stephen Lanszweert ranselde het shot uit zijn doel, de goed gevolgde spits had maar in te duwen.

Ruststand 0-1,mede dankzij een puike Stephen Lanszweert.

In de tweede helft probeerden we nu meer druk te zetten naar voor ,dat lukte vrij aardig. Toch uitgespeelde kansen kregen we niet. Enkel een shot van Schrefheere uit de tweede lijn ging rakelings over. We probeerden wel, inzet genoeg maar kregen geen kansen bij elkaar gespeeld. Vier minuten voor affluiten werden we koud gepakt op de counter. De inzet, organisatie en wilskracht waren aanwezig doch ging westhoek verdiend met de 3 p naar huis. Nu wacht ons de trip naar Gullegem.

WSA ( gewestelijke ) – Lo-Reninge B : 2-4

Deze nederlaag ( 2de op rij) hadden we eigenlijk niet ingecalcureerd , als we de voeling met de top niet wilden verliezen!   Na 10 min kwamen we 1 0 voor door Beddeleem Olivier na een mooie aanval van Bartholomeeus David en Romagnani Aurelio.

Dan werden we wel iets achteruit geduwd door Lo-Reninge ; ook mede dat zij met windvoordeel speelden,  maar echt konden ze keeper Lansweert Lieven niet bedreigen.    Wie dacht dat we met een voorsprong gingen rusten, was verkeerd want vlak voor de rust scoorden zij de 1 1  . Iets te gemakkelijk naar mijn gedacht,  balverlies , wijken , achteruitlopen en mannetje niet volgen , zo kregen zij het wel heel gemakkelijk!   Rust  :   1   1    .

De 2de helft begonnen wij nu met windvoordeel en we zochten opnieuw de combinaties;  na enkele prikjes kregen we na 60 min een zuivere penalty toegekend , na fout op Romagnani ;   Dedeyster miste niet en het stond 2  1 .

De 3 1 bleef dan in het slijk liggen na een kopbal van Aurelio op de paal ;  spijtig want na die fase draaide de match in hun voordeel!   We waren nergens meer, misschien te gemakkelijk opnemen en denken dat het binnen was ;  maar je moet werken tot de 90e minuut om de 3 punten te behalen !!!!!!!!!    Zij maakten dan in 5 minuten tijd de achterstand ongedaan  , dus 2 3  ,  we gingen dan man op man spelen en kregen zelf nog 1 kans maar 5 minuten voor tijd scoorden zij op de counter : 2 4 .   Match gedaan en met een opdoffer de kleedkamer binnen!      We zakken nu naar plaats 4 op 7 punten van Proven A   dat  op hun beurt ook verloor in Nieuwpoort ;   onze volgende tegenstaander voor nu zondag!   Het zal zeker veel beter moeten de volgende matchen ,  met nu zondag al te beginnen om 9u15 thuis tegen Nieuwpoort .  Misschien eens allemaal in de spiegel kijken en er dan weer samen ertegenaan gaan;  want ikzelf geloof zeker in deze groep en we kunnen zeker onze doelstelling van voor het seizoen behalen (  TOP 5 )  ;    Kop op gasten en tot zondag .      De Trainer  Hervé

WSA – Ronse : 4-3

Na een deugddoend weekje rust, hebben we na onze eerste winst op Sint-Gillis-Waas, de lijn kunnen doortrekken.
Ondanks het gemis van de geschorsten Ameloot en Vandamme en de geblesseerden Verdonck en Brackx.
Zo kwam Simon Decock voor het eerst aan de aftrap en deed dat voortreffelijk.
Al na 11 minuten was het prijs, Brogniez stuurde magistraal Sarrazyn in het straatje en onze topschutter schoof de bal overhoeks binnen. Vlak voor de rust eenzelfde scenario, nu was het Vandendriessche die de bal heerlijk over de verdediging van Ronse dropte en de 2-0 stond op het bord.
Tussenin waren we al een paar keer dichtbij geweest via Brogniez, Protin en Berquin. Sterckx moest 1x gevat tussenkomen in de eerste helft.


In de tweede helft kwam Ronse nadrukkelijker opzetten en Delneste scoorde dan ook vrij snel de aansluitingstreffer. Dan was het de beurt aan Protin om op wandel te gaan tussen de verdedigers van Ronse en vlamde de 3-1 tegen de netten.
Daarna kreeg Sarrazyn de kans om de match te beslissen, maar nu ging de bal aan de verkeerde kant van de paal buiten.
Op hoekschop kopte Timmermans de aansluiting binnen en tot ieders verbazing werkte De Geiter 2 minuten voor affluiten de bal door de benen van Sterckx.
Een minuut later haalde Brogniez heerlijk uit en viel de bal via de binnenkant van de paal in doel, van een heerlijke winning-goal gesproken!

simon zotte jan !
Een verdiende overwinning die ons voorlopig toch wat uit de zorgenzone brengt!

 

Proven A – Gew.reserven : 3-1

Na 6 opeenvolgende overwinningen , hebben we vandaag onze 3de nederlaag van het seizoen geleden. Bij de leider in Proven zag het tot de 70e minuut er nochtans goed uit maar 2 onnodige foutjes buiten de rechthoek , die hen 2 vrije trappen opleverde deden ons de das om!      In vergelijking met vorige week moest ik op 6 positie’s wisselen maar we begonnen goed want na 1 minuut kon Dedeyster Thomas juist niet bij de bal om in te tikken.   We stonden goed en wonnen veel duel’s en na 25 minuten miste Fieuw Marnik een goeie kans na inswinger van Mestdach Wesley.   Maar op minuut 30 was het toch raak, Dedeyster pakte een afvallende bal in één keer op de slof en het stond 0 1 !    De paal hield dan Proven van de gelijkmaker vlak voor rust , maar dat was ook maar één van hun weinige prikken!     Rust  :  0  1       .

De 2de helft was Proven toch beter uit de kleedkamer gekomen , en wonnen zij meer duels: ze duwden ons weg op onze helft maar echt uitgespeelde kansen kregen ze niet. Ze dreigden wel op stilliggende fases .  Op één van onze schaarse pogingen liet Dedeyster wel de 0 2 liggen , toen hij alleen op doel opdook!   Spijtig,   want vlak erna scoren zij dan 2x in 5 minuten tijd op stilliggende ballen!   We probeerden nog maar het lukte niet meer , fysisch was het ook op en zo slikten we nog de 3 1 vlak voor tijd.  We blijven wel 2de in klassement maar moeten wel Nieuwpoort naast ons dulden , op 7 punten van Proven A !   Volgende week moeten we terug aan knopen met een 3 punter als we de voeling met de top niet willen verliezen! Maar ikzelf geloof er zeker in gasten;  gewoon blijven verder werken en elkaar steunen,  zo maak je een ploeg !!!!!!      Volgende week thuis tegen Lo-Reninge B  om 9u15        De Trainer Hervé

WSA ( Gew Res) – Leke : 6-1

Tegen Leke-Vladslo hebben we onze 8e overwinning van het seizoen geboekt (Nu hebben we 24 op 30)

Het werd een goeie maar soms potige match met veel duels , die op het scherp van de snee werden uitgevochten!   Na 5 min scoorden we al de 1 0 door Dewitte Christoph , die een corner van Bartholomeeus David aan de 2e paal binnen kopte.

Leke-Vladslo kon ons dan een kwartiertje weg drukken maar het kon enkel dreigen met een 3 tal schoten uit de 2de lijn waarbij Peeren Bjarne geen probleem mee had.  We namen dan terug over en speelden ze van het kastje naar de muur, Dedeyster Thomas maakte de 2 0 ;  een goeie Bartholomeeus ( die zich herpakte na de vorige match) na een individuele actie de 3 0 en vlak voor de pauze scoorde Dewitte zijn 2de van de ochtend , weeral met het hoofd na een prachtige center van Fieuw Marnik (met links dan nog) !!!!    Rust :   4  0.

Leke-Vladslo kwam geprikkeld uit de kleedkamer en scoorde na 7 min de aansluitingstreffer maar toen we een terechte strfschop kregen was voor hen de kous af. Dedeyster miste niet en na 65 min was match gespeeld .   We kregen dan nog een 3 tal kansen waar er toch nog ééntje binnen ging ;  de kersverse papa Degrauwe Bjorn (babyboom bij de galactico’s  !!!!!!) scoorde de 6 1 met het hoofd na assist van Bartholomeeus.    Proficiat gasten met deze overwinning , ook weeral goeie invalbeurt van de 4 bankzitters die het voor mij zeker niet gemakkelijk maken met de topper in Proven in het vooruitzicht !!     Met deze goesting en kameraadschap die ik zag kunnen we een goed seizoen spelen. We staan nog altijd 2de op 4 punten van Proven A waar we nu zondag naartoe gaan. We gaan ervoor zondag en we zien wel ,  geen druk en gewoon vrijuit spelen zoals we altijd doen zou ik zeggen !!!!     tot zondag om 9u15 in Proven