Knokke – WSA ( Beloften ) : 3-5

Vrijdag laatstleden moesten we de leider bekampen, namelijk Royal club Knokke.

We trokken naar daar met een bang hartje, mede door het feit dat we in de heenronde nog een ferme pandoering kregen.

Vanaf het eerste fluitsignaal nam de thuisploeg de touwtjes in handen.

Wsa Verdedigde heel secuur, Knokke kon enkel dreigen via afstandsschoten.

Wsa kon af en toe tegenprikken,en op één van de counters werkte Decock slim af, na een mooie doorsteek pass van Nordin Coppenolle.

Juist voor de pauze lieten we toch ons te grazen nemen; we verkeken ons op een lange bal en de spits van Knokke werkte koelbloedig af.

Ruststand 1-1.

De tweede helft was pas goed op gang gefloten of we kwamen op voorsprong, Dewulf nette een terechte 11 meter.

Tien minuten later scoorden we zelfs de 1-3,na een mooie doorsteek pass van Vandeputte naar Nordin die op zijn beurt de doelman omsingelde en dan gepast teruglegde waar de infiltrerende Decock zijn tweede van de avond tegen de netten trapte.

Spijtig genoeg konden we de voorsprong niet lang vasthouden. Eerst was er onnodig balverlies: 2-3 en de 3-3 kwam er na druk te zetten op een plaats waar het niet nodig was.

Wsa knokte terug, Decock potte zijn derde van de avond, maar de scheids besliste er anders over want hij keurde het doelpunt onterecht af.

Dat was de dreun die de youngsters niet meer te boven kwamen.

Knokke scoorde nog twee maal in de laatste 8min.

We speelden 75min de perfecte wedstrijd, maar een wedstrijd duurt 95min.

Na de wedstrijd kwam de trainer van de thuisploeg mij feliciteren voor onze wedstrijd.

We zetten duidelijk stappen in deze competitie, maar helaas levert dit geen punten op.

Op naar de volgende wedstrijd.

 

 

WSA (gew.res. ) – Lo Reninge A : 5-3

Na een weekje rust ( afgelasting ) bekampten we het voorlaatste Lo-Reninge A .   Tegen deze jonge ploeg wonnen we verdiend maar ze maakten het ons wel moeilijk , doordat wij zelf veel kansen de nek omwrongen en zij daardoor altijd bleven aansluiten met hun 3 treffers !  De eerste 10 minuten waren voor hen , met zelfs een mooie kans op de 0 1 maar hun speler trapte naast .   Dan namen we over en bij onze 1e kans was het al raak door een trap van Dewulf Jens .   Na 15 min stond het al 2 0 door Hennebert Pascal waarbij zijn inzender over de keeper mooi in doel viel.  Met een cadeautje kwamen ze terug op 2 1 maar direct er na scoorden we al de 3 1 door Spinnewyn Gregory die met een harde trap langs de grond van buiten de rechthoek mooi in doel besloot .  Op het halfuur scoorden zij dan de 3 2 met een mooie aanval vanop links waar bij Peeren Bjarne zich niets te verwijten had .   Maar Vandeputte Mathieu wilde toch met 2 doelpunten verschil de kleedkamer binnen ;  hij scoorde de 4 2 met het hoofd na een goeie corner van Dewulf.     RUST :  4  2     .       De 2de helft was bijna volledig voor ons maar het mankeerde bij de afwerking ;  toch kwamen zij dan terug in de match om de 4 3 te netten op minuut 60 !   ( 4 kansen , maar ze maken er wel 3 !!!!!!! )  .  Gelukkig scoorden we dan de 5 3 door de bij de rust ingevallen Dedeyster Thomas , die zo ook al zijn 17é goal van het seizoen maakte.  Dan misten we nog zeker een 5 tal kansen om verder uit te lopen ( 2x alleen op doel , één afgekeurd , penalty niet gekregen en 2 maal van zeer dichtbij ) !!! Maar de spelers dachten misschien :  paar goals houden voor volgende week !    Maar 5 minuten voor tijd misten zij wel nog een grote kans van zeer dichtbij op de 5 4 ,  gelukkig want anders was het nog bibberen .    Toch te zeggen dat we oververdiend de 3 punten namen en zelfs daardoor naar de 3de plaats springen in het klassement ;  Proficiat gasten met deze overwinning en op naar volgende week voor een match in Lombardsijde A , waar we het nooit gemakkelijk hebben .  Aftrap om 9u15 op het plein van de ezeltjes .        De Trainer Hervé 

Jeugdvoetbal + beloften afgelast !

WEST-VLAANDEREN
VOETBAL
15/01/2016 – 17/01/2016
Het Provinciaal Comité heeft beslist om voor het weekend van vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17
januari 2016, over te gaan tot een algemene afgelasting van alle competitie- en vriendschappelijke
wedstrijden voor reserven en jeugd.
Ook de wedstrijden van het G-voetbal voorzien voor deze periode zijn afgelast.
Vriendschappelijke wedstrijden op kunstgrasterreinen mogen wel gespeeld worden.
Tornooien in zaal mogen doorgaan.

Ontslag T1 Birgen Baes

Birgen Baes, trainer van onze eerste ploeg deelde gisterenavond mee dat hij op het einde van het seizoen de samenwerking met WSA stopzet. We willen hem alvast bedanken voor de voorbije 5 seizoenen !  Verder veel succes toegewenst !

WSA ( Gew.res.) – Keiem : 5-2

Na twee vrije zondagen begonnen we terug aan onze competitie met een thuismatch tegen Keiem. Iedereen was nog met zijn gedachten bij de feestdagen want na nog maar 3 min keken we al tegen een achterstand aan !  We hadden dan wel meer balbezit maar bij Keiem zat alles goed dicht. Toch konden we gelijk maken na een vrije trap van Demeester Fabian , die door Vandeputte Mathieu werd binnen gekopt .   Keiem kwam dan terug op voorsprong met een mooi afstandsschot die in de winkelhaak viel !   Maar dan speelden we toch een tempo hoger en lieten we Keiem constant achter de bal lopen , wat ons 3 doelpunten opleverde .  Eerst werd Vandeputte het straatje ingestuurd door Demeester ( 2-2 )  , dan maakte Romagnani Aurelio met de kop de 3 2 na mooie aanval via Valcke Olivier, Demeester en Hennebert Pascal . Zo  maakte Vandeputte zijn hattrick vol met de 4-2 om ons met een rustig gevoel te laten rusten   ,      Rust :     4   2      .

De 2 de helft eiste Keiem de bal op maar we hielden hen wel weg van ons doel. Buiten die ene keer dat ze alleen op Peeren Bjarne opdoken , maar hij redde knap . We kregen dan enkele kansjes maar het was toch wachten tot aan het laatste kwartier voor de 5 2 ;  deze goal werd gemaakt door Romagnani ( ook al zen 15e ) na assist Vandeputte .    Mooie overwinning tegen een goeie ploeg waar we in de heenronde nog verloren en we doen sowiezo een goeie zaak in het klassement want enkel wij wonnen vooraan !     Volgende week word weer een topper, want we trekken naar Proven B die juist voor ons staat en het verschil bedraagt maar een luttel puntje !       Zou zeggen gasten , geniet nog van deze overwinning en op naar volgende week om 9u15 in Proven met inzet de 3 de plaats !              De Trainer Herve