Leke – WSA ( gew.res) : 3-2

Leke – Vladslo   –   Gew Res WSA   3-2

Jaja iedereen ziet het goed ;  verloren en zo mogen we onze titelkansen opbergen!  We konden naderen op Proven A door hun puntenverlies maar we gaan ons nu maar concentreren op de top 5 zeker ! 8 punten goed maken op 6 matchen is een beetje van het goede teveel.  Bedankt aan de spelers die er waren om deze match aan te vatten met 11 man !

Ik heb zelfs zonder trainer en delegé moeten beginnen want Johan en mezelf zaten op de bank in nood (wisselspelers) .Ik heb toch me vragen bij sommige afzeggingen hoor , is het niet kunnen , willen of wat dan …………   We konden dit jaar zeker meer halen of we nu 3 de staan maar dan moet iedereen mee willen zeker ;  vanaf de zaterdag ben ik al bang om me gsm te bekijken en als ik dan eens bericht dan krijg ik zelfs niets terug !

We speelden op een plein die zelfs niet zou mogen gekeurd zijn voor 4de provinciale , een echte schande voor het voetbal ; maar ja .  We waren heel de 1e helft baas , maar na 25 min kwamen zij op 1 0 na een afgeweken bal.  Kort erna scoren we de 1 1 door Tempelaere Matthijs na voorzet van Bartholomeeus David .

RUST :  1  1     .

De 2de helft begonnen we goed , met veel druk dat ook resulteerde in de 1 2 ; penalty mooi omgezet door Vandeputte Mathieu na fout op Bartho . Maar dan besliste de arbiter om hen een beetje te helpen , geen fouten kregen we nog mee en zij mochten alles waaronder Fieuw Marnik en Bartho omver maaien , geen fout , geen kaarten , zelfs verbaal tegen de arbiter mocht van hun kant alles en ja dan sta je machteloos zeker !  De 1 3 door Vandeputte was zeker 40 cm over de lijn maar toch werd hij niet goedgekeurd!!!   Dat resulteerde dan natuurlijk in een cadeaupenalty voor hen 10 min voor tijd en 5 min later werd het 3 2 na duidelijk voorafgaande  fout op Hennebert Pascal , waar hier de arbiter natuurlijk zijn ogen dicht deed hé !!!!!!!!! Natuurlijk was de match gespeeld en mochten we afdruipen met 0 punten.

Deze match vergeten zou ik zeggen , maar is toch moeilijk hoor!   We staan nog mooi 3de en dat zou ik graag houden als iedereen er is natuurlijk volgende week ; we hebben nog 6 matchen , dus toon eens jullie goesting nog ;  niet alleen voor mij maar ook voor je medespelers!!!!!!!!!

Volgende week naar Lombardsijde B , 9u15 bij de ezeltjes      .

Tot dan gasten          ,    de trainer (wisselspeler)   Hervé

Harelbeke – WSA : 4-0

We reisden af naar Harelbeke met een onuitgegeven elftal.

Vanaf de eerste minuut greep de thuisploeg ons naar de keel, wat resulteerde in het openingsdoelpunt via een hoekschop gedreven door de wind die binnen waaide.

Sommigen dachten dit kruipt in de kopjes, waar velen dachten nu gaan de kopjes naar beneden, nee integendeel. Onder impuls van de 5 gevestigde waarden werd er bij momenten aardig gevoetbald.

Wsa knokte voor elke bal, legde enkele mooie combinaties op de mat, vooral via een sterke Brogniez : hij lanceerde Protin maar de thuisgoalie hield hier ons hier van de 1-1.

Op een mooi uitgespeelde aanval maakte de thuisploeg verdiend de 2-0 op het halfuur.

In de rust werd de moegestreden Annys vervangen door Blieck.

De thuisploeg controleerde de wedstrijd, toch kwam wsa ei zo na met de aansluitingstreffer.

De paal verhinderde echter de goal van Baert.

In dezelfde minuut maakten de ratjes de 3-0 op counter.

De jonge bezoekers knokten voor elke meter grond.

In blessuretijd viel de 4-0.

We mogen zeker niet klagen naar inzet en mentaliteit.

We staan namelijk voor een moeilijke periode, maar we gaan ons er door sleuren op karakter en inzet.

Volgende week ontvangen we de leider Dikkelvenne, supporters op post zou ik zeggen. ( Fabbe)

 

Beloften WSA – OMS Ingelmunster : 1-2

Na enkele weken geen partij te moeten afhaspelen speelden we vrijdag laatst thuis tegen Oms Ingelmunster.

De partij bleef vrij gesloten,de bezoekers controleerden de partij en kregen ze al eens een kans dan stond ouwe getrouwe Lieven lanszweert pal.

De vrij jonge thuisploeg trok ten aanval en uit het niets haalde Mickael Denys uit, toch zijn volley werd op schitterende wijze gepareerd door de goalie.

We gingen rusten met als ruststand 0-0,vooral dankzij  sluitstuk Lanszweert.

Vlak na de rust vrije trap voor de bezoekers en de goed aangesneden inswinger werd centraal binnen gebuffeld.

We konden meteen achtervolgen.

15min later gingen de bordjes echter al op gelijke hoogte : Stijn dumon terug van weg geweest buffelde de 1-1 tegen de touwen.

Op min 70 viel Nordin Coppenolle gekwetst uiten omdat al de wissels waren opgebruikt moesten we nog 20min met tien man verder.

Toch hield Wsa knap stand, tot opeens na geharrewar voor doel de bal pardoes in de voeten viel van een bezoeker, die op zijn beurt Lanszweert het nakijken gaf.

Jammer we hielden 85min knap stand op inzet en karakter.

In blessuretijd haalde Dumon vernietigend uit maar de bezoekende doelman redde knap.

Eindstand 1-2.

 

Verslag Gewestelijke reserven WSA – Bulskamp

Gew res WSA  –   Bulskamp       6 –  2 .

Met een 15 koppige kern vatten we deze wedstrijd aan .Tegen Bulskamp hebben we het altijd moeilijk maar als we in de top 3 wilden blijven moesten we de punten thuishouden. We begonnen met de wind op kop maar toch stond het na 10 min al 2 0 , na een mooie trap van Valcke Olivier en een strafschop van Dumon Stijn.

We bleven voetballen op hun helft en waren de betere wat bijna de 3 0 opleverde van Tempelaere Matthijs, maar hij miste onbegrijpelijk!    Dan kwam Bulskamp beter in de match , we hadden dan toch efkes problemen met de wind die in ons nadeel was;  en plots stond het 5min voor rust 2 2 !   Maar Romagnani Aurelio besliste daar anders over , en potte mooi de 3 2 ; toen hij voor zijn man opdook aan de 1e paal en binnen tikte na een mooie aanval via Valcke en Dumon .

Rust :   3  2     .

 

De 2de helft kon niet beter beginnen, want na 2 min scoorde Valcke met een hieltje al de 4 2 .  Nu kwam Bulskamp er niet meer aan te pas en het balletje ging goed rond : na slecht uittrappen van hun keeper pakte Valcke het leer in één keer op de slof en scoorde zo magistraal de 5 2 ! Onze goallie Delaunois Kevin hield hen nog van de 5 3 met een prachtige save , maar meer moest hij niet doen in deze helft .    We misten nog een paar kansjes , maar Ameloot Jochen potte mooie de 6 2 eindstand. Hij had al 2x pech gekend toen hij het kader fusilleerde maar bekroonde zijn goeie match dus met een doelpunt.   Terug veel goesting en inzet gezien van me gasten , wat nu ook al resulteert in een 19 op 21 !   Proficiat zou ik zeggen aan heel me groep Gallactico’s en op naar volgende week voor een uitmatch in Leke-Vladslo om 9u15 , waar we terug voor een 3 punter gaan en voor niets minder .

Tot dan Gallactico’s

Herve

 

Samenwerking tussen WSA en T1 Baes stopgezet

Beste speler, supporter,

 

Omdat de sportieve ambitie tussen de trainer en het bestuur zich niet meer op dezelfde lijn bevond, heeft Birgen Baes vandaag beslist om een einde te maken aan de samenwerking. Als bestuur zijn we nu éénmaal genoodzaakt om de extra-sportieve problemen op een zo goed mogelijke manier op te lossen.

We willen Birgen hierbij dan ook bedanken voor zijn jarenlange inzet. Aan alle mooie liedjes komt altijd een einde.

Birgen, we wensen je nog veel succes toe!

 

 

MVG

Het bestuur !

Nieuwkapelle – Gew. reserven Adinkerke : 0-4

Na twee weken zonder voetbal  ( afgelast )  , trokken we naar Nieuwkapelle voor een 3 punter om ons zo te handhaven in de top 3 !  Wat was het weer moeilijk om aan 13 spelers te geraken ( winterperiode zit er voor iets tussen misschien) om deze partij aan te vatten .

Maar de gasten die er waren speelden een goeie partij en ik zag veel inzet , die daardoor ons een mooie overwinning op leverde.   Na 5 min stond het al 0 1 door een own – goal ;  we speelden constant op hun helft met mooi voetbal , die moeilijk was wegens de staat van hun terrein ( een akker ! ) ;   Lanszweert Lieven behoedde ons wel met een mooie save van de gelijkmaker.  Na 15 min kopte Dumon Stijn ( terug WSA boy ) de 0 2 binnen  en kort erna potte Romagnani Aurelio de 0 3 .  We bleven voetballen en hun wegdrukken .Dat leverde vlak voor rust nog de 0 4 op via Dewulf Jordi die een mooie ren met links over de doelman besloot !      Rust :  0  4     .

De 2 de helft was iets minder , maar echte kansen kregen zij niet. Wij daar in tegen kregen nog een 3-tal kansen maar tegen het net duwen lukte net niet ;  op het laatste werd het nog eventjes bitsig maar we bleven zelf rustig. Zeker niet laten doen boys maar slim zijn: chapeau !   Ook bedankt aan sommige niet gallactico’s om ons te helpen , om zo met 13 te zijn en te kunnen sjotten!   Proficiat met deze overwinning gasten en op naar volgende week , thuismatch tegen Bulskamp om 9u15  en wie weet word het terug GALLACTICO TIME !      de trainer Hervé

Le nouveau WSA …..

Beste supporter, speler, sympathisant,

De laatste maanden gonstte het van de geruchten en werden serieuze onwaarheden verspreid. Veel spelers verlaten de club maar ondertussen hebben het bestuur en vrijwilligers niet stilgezeten om van Adinkerke opnieuw een leefbare voetbalclub te maken. Naast het bestuur werd er ook een nieuwe commerciële en sportieve cel opgericht. ( O.l.v. Jan De Clerck en Olivier Valcke )

De trainer voor volgend jaar is al geweten , maar kan om sportieve redenen nog niet meegedeeld worden.

Vanaf nu gaan we meer de jongeren uit Adinkerke en omgeving de kans geven om een stapje hoger te zetten en hen de kans bieden om voor een eerste ploeg uit te komen. Omdat iedere ploeg wat ervaren spelers nodig heeft, zijn er ook al namen bekend die in het seizoen 2016-2017 voor WSA zullen aantreden.

Vier oud-jeugdspelers komen alvast onze rangen versterken : Masscheleyn Davy komt terug na één jaar Oostduinkerke en Pirmin Verhelst komt net zoals Davy ook over van VVO. Daarnaast zal Stijn Dumon na een afwezigheid van 2 jaar van de voetbalvelden opnieuw zijn schoenen aantrekken. Sander Calcoen komt ook terug na een jaartje bij de buren van Veurne te hebben gespeeld.

Hierbij kunnen we ook zeggen dat 99% van de beloften hebben bijgetekend en zo het aantal Adinkerkenaars bij WSA weer zien stijgen.

Andere nieuwkomers zijn :

  1. Tommelein Pieter-Jan (25j) : Doelman van Oostduinkerke.
  2. Ricardo de Oliviera (30j) : Centrale verdediger , vrije speler en speelt al mee met onze beloften.
  3. Vandeputte Mathieu (22j): Middenvelder die sedert september al meespeelt met de beloften maar niet meer in aanmerking kwam voor de eerste ploeg.
  4. Bobo Mipuka Jethro (20j) : Spits die ook al sedert september  meespeelt met de beloften maar niet meer in aanmerking kwam voor de eerste ploeg.

Er zijn ook nog gesprekken bezig met beloftevolle jongeren uit de streek !

Met sportieve groeten !