Lo-Reninge B – Gew.Res : 2-1

Na deze nederlaag mogen we onze titelambities opbergen, we verloren immers wel onverdiend maar het balletje moet tegen de netten .  Balbezit was zeker 70 – 30 in ons voordeel , maar toch kan je zulke matchen in het zand bijten !!    De wil en inzet was zeker aanwezig , dat is toch positief .  Na 8min kwamen we op achterstand op hun eerste aanval ;  we gingen dan op zoek naar de gelijkmaker maar de bal viel nooit goed ,  Vandeputte Mathieu met de kop juist over , op de keeper;  Hennebert Pascal zijn schot van dichtbij geblokt en corner na corner kregen we , een goeie Bartholomeeus David nam steeds het voortouw met acties en vrije trappen maar het was altijd net niet. We speelden zelfs bij momenten op 1/4 van het terrein ; maar dit koste ons natuurlijk de 2 0 , waar we balverlies leden en er een speler van hen alleen op doel afging, Peeren Bjarne passeerde en in doel besloot.  Van een koude douche gesproken !

RUST : 2 – 0     .

Met drie wissels in de rust en enkele verschuivingen probeerden we het nog recht te zetten , op min 60 scoren we dan de 2 1 door Dumon Stijn na goeie doorsteekpas van Dedeyster Thomas.   We bleven maar drukken en drukken ,  onze backs Tempelaere Matthijs en Mestach Wesley hoog spelend ; De dekking goed van Deriemaeker Bart en Beddeleem Olivier centraal en weer het balbezit en kansen voor ons . Weeral Vandeputte 2x had geen geluk vandaag , vrije trap van Valcke Olivier werd gepakt , Romagnani Aurelio van dichtbij en dan nog de mooiste kans 2 min van het einde waar hier Tempelaere de bal voor doel gooide maar Valcke ( al achteruit lopen koppend )miste! We verdienden zeker meer vandaag , maar dit is de voetbalwet zeker . We hebben nu een weekje rust  en dan er terug tegen aan zou ik zeggen ,  als we 3de willen blijven moeten we nog punten pakken in onze laatste 3 matchen; te beginnen in Nieuwpoort ( misschien de toekomstige kampioen ) waar ik er zeker in geloof om daar iets te rapen!   Kop op gasten en tot dan in Nieuwpoort om 9u spelen en achteraf feestje !     de trainer Herve

Adinkerkse jongeren dicht bij een stuntje

Artikel uit de Krant van West-Vlaanderen.

De Adinkerkse noodploeg speelde een meer dan behoorlijke wedstrijd tegen degradatiekandidaat Sint-Gillis Waas. Vier kernspelers en zeven jongeren konden een goed uur vrij vlot standhouden, maar werden uiteindelijk toch genekt met 0-2.

Met Kenny Van Damme, David Baert, Alexandre Protin en Jeremy Brogniez stonden er weer vier kernspelers aan de aftrap. De Wase tegenstander beschikte over een pak meer ervaring en fysiek maar stelde voetballend weinig voor. White Star kwam in het begin van de match nooit in de problemen. Van Damme in de verdediging en Baert vlak ervoor ruimden alles knap op, vooraan loerden Brogniez en Protin op een gaatje in de verdediging van Sint-Gillis. Na een kwartier kwam er dat ook, de eerste kans van de match was voor de thuisploeg, maar de bezoekende doelman pareerde het schot van Protin en na de daaropvolgende corner ging de bal maar net naast. Sint-Gillis kreeg pas tien minuten voor rust een grote kans maar die werd van dichtbij hoog over doel geschoten.

Na de pauze werden de bezoekers toch dominanter. White Star moest helemaal terug maar werkte aanvankelijk alles vlotjes weg. Op het uur moest Stephen Lanszweert uitpakken met een knappe redding, enkele minuten later moest de jonge doelman zich toch gewonnen geven op een afstandsschot van Anouar Bou Sfia, ooit nog in eerste klasse met Beveren. Tien minuten voor tijd was de kous helemaal af toen na een voorzet vanop rechts Thibeau De Vos alleen voor doel kon komen en hard de 0-2 binnenknallen. Adinkerke ging nog voor een goaltje maar de batterij bleek helaas leeg. Toch een knappe prestatie van zowel routiniers als jongeren.

KWS Adinkerke – KFC Sp. Sint-Gillis Waas: 0-2

KWS Adinkerke: Lanszweert, Verstraete, Lopes-Monteiro, Van Damme, Annys, Baert, M. Tallieu, Verhelst (70′ K. Tallieu), Coppenolle (85′ Beddeleem), Protin, Brogniez.

Doelpunten: 65′ Bou Sfia 0-1, 80′ De Vos 0-2.

WSA ( gew.res) – Proven A : 3-2

De topper van de speeldag werd in Wsa gespeeld , de 3de tegen de 1e .   En op basis van onze 2de helft wonnen we verdiend waardoor we nog altijd in het zog van de nieuwe leider Nieuwpoort blijven en waarbij  Proven A   onze hete adem in hun nek voelt!

De 1é helft bracht langs beide zijden geen mooi en goed voetbal , met veel balverlies en veel fouten .  Toch kregen wij de eerste kans na 20 min , waarbij Dumon Stijn net over kopte.  5 min later kwamen zij 0 1 voor met een zeer mooie aanval op rechts en in één tijd binnen getikt    Rust : 0 – 1   .

Met een beetje bijsturen en me spelers er van te overtuigen dat ze zeker beter kunnen voetballen , en ook wel beter zijn dan deze ploeg ,  was de 2 é helft stukken beter.  Met ook de aan de rust ingevallen Demeester Fabian erbij , werd het voetbal beter en zag je het geloof zo stijgen ! We duwden Proven weg op hun helft en op minuut 55 was het raak , Romagnani Aurelio zette zich op rechts door en bracht de bal mooi voor doel waar Vandeputte Mathieu maar had in te tikken ;  1  –  1    .    Het werd stil op hun bank en je zag dat er meer inzat;  onze zwarte parel Bobo Jetro verving de moegestreden Bartholomeeus David en liet zich direct zien . Demeester direct met een lange bal naar Jetro , maar hij miste ook mede omdat hij zijn hoofd niet durfde gebruiken !   Maar 5 min later was het toch raak , Demeester met een crossbal naar Romagnani en die potte de 2 1 in 2 tijden!  We kregen dan ook geen penalty toegekend, waar  Demeester tot 2 keer toe werd getackeld in de carré .   Maar het slechtst denkbare gebeurde , op 7 min van het einde scoorden zij de 2 – 2  op één van hun schaarse pogingen , het zat nochtans goed dicht bij ons in de verdediging; maar ja i.p.v.  3 – 1 stond het  2- 2 !!!!     Toch zag je dat iedereen de 3 punten wilde , want met 1 puntje waren we niets , als we nog hoger willen mikken!    De vele opgekomen toeschouwers zagen dan dat de 10min voor tijd ingekomen Degrauwe Bjorn ons de 3 punten bezorgde , via tussenstation Jetro scoorde hij de 3 -2  , keeper op verkeerde been en mooi in het hoekje deponeren noemen we dat ; iedereen door het dolle heen ;  Er waren nog 2 min te spelen  en dan oef , wat een opluchting.   Wat een match en overwinning van mijn team ;  proficiat gasten .   Wat een goesting en inzet gezien !   Nu, op naar volgende week voor een moeilijke uitmatch in Lo-Reninge B  en zoals ik elke week zeg : we zien wel waar het eindigt !    Nog 12 punten te verdienen , en wie weet !!!!  tot zondag om 9u spelen in Reninge    ;     Geniet nog van deze overwinning gasten         de fiere trainer Hervé

Lombardsijde B- Gew.res : 1-4

Voor deze wedstrijd trokken we met 14 man richting het 4de gerangschikte Lombardsijde om onze misstap van vorige week weg te spoelen.   De eerste 20 min waren voor hen , maar echt uitgespeelde kansen kregen ze niet ook mede door onze verdediging die goed bij de les was .   Dan kwamen we meer aan voetballen toe en drukten hen weg op hun helft waarbij Romagnani Aurelio 3 kansen de nek omwrong en een schot van Dumon Stijn die op de lat spatte!  Maar 3 min voor de pauze scoorden we eindelijk de 0 1  met een mooi schot van Vandeputte Mathieu na voorbereidend werk van Tempelaere Matthijs en Dumon Stijn .  Wie dacht dat we zo zouden de rust in gaan was verkeerd, want 1 min later stond het alweer gelijk , Delaunois Kevin redde eerst het schot maar een goed gevolgde speler kon binnen tikken en alles was te herdoen !

RUST :    1  –  1    .

In de rust efkes onze spits oppeppen dat de kansen er in moesten, en dat loonde .  Op het uur kopte Romagnani de 1 2 binnen na assist Dumon ;  we waren veel beter en de kansen stapelden zich op .  Ook de goed invallende Beddeleem Olivier en Bobo Jetro ,draagden hun steentje bij deze goeie 2de helft .  Op minuut 65 scoorde Romagnani opnieuw na assist van Bartholomeeus David en stond het 1 3 .   Zij kwamen niet meer over en wij waren gevaarlijk via onze flanken Bartho en Jetro ,   dat ons kansen opleverde . Zo scoorde Romagnani de 1 4 , dus een hattrick ( ook al ze 20e goal  )  en wonnen we deze partij verdiend .   Zo staan we nu mooi 3de met enkele punten bonus ;  ook een goeie opsteker voor de topper van volgende week tegen de leider Proven a ! Proficiat gasten met deze goeie match en mooie overwinning   , zou zeggen geniet nog efkes en dan op naar volgende week voor de thuismatch om 9u15 tegen de leider en wie weet doen we toch nog mee!!!!!!!     de trainer Herve