geen wedstrijden van de eerste ploegen in de provinciale reeksen dit weekend

KBVB en VFV steunen het voorstel van de werkgroep van West-Vlaamse scheidsrechters om volgend weekend niet in actie te komen.

De actie is een protest tegen het gebrek aan respect jegens de scheidsrechters in de provincie.

Concreet betekent dit dat er in het weekend van 13 en 14 oktober 2012 in de provincie West-Vlaanderen geen wedstrijden zullen gespeeld worden bij de eerste ploegen mannen van eerste tot en met vierde provinciale.

Het provinciaal comité West Vlaanderen moet deze actie nog wel goedkeuren. De wedstrijden van vrouwen, reserven en jeugd gaan wel door.

De KBVB en de VFV (Vlaamse Voetbalfederatie) willen met hun steun aan de scheidsrechters een signaal geven aan de clubs dat er op dat vlak dringend een mentaliteitswijziging nodig is.

Daarnaast zal er vanaf volgende week een meldpunt worden ingevoerd voor scheidsrechters die het slachtoffer zijn van agressie. Op die manier zullen preventieve schorsingen sneller kunnen worden ingevoerd. Dit meldpunt is een eerste in een reeks van maatregelen die in de komende maanden op punt zullen gesteld worden teneinde de agressie tegen de scheidsrechters in te dijken.

Reacties zijn gesloten.