Berlare – WSA : 4-1

Onze eerste wedstrijd in Bevordering startte in mineur. Na 10 minuten stond het al 2-0. Bij de eerste hoekschop van Berlare kopte Ayari ongedekt keihard voorbij Sterckx. De 2de hoekschop werd in eerste instantie nog weggewerkt, maar de daaropvolgende actie van Heirwegh werd door Munyaneza (ex-STVV en ex-GBA) aan de eerste paal binnengewerkt.

Onze verdediging wist meteen hoe laat het was en wat het verschil is met provinciaal voetbal.

Na een kwartier kwamen de paarshemden in de gutsende regen beter in de wedstrijd en hadden we meer balbezit dan onze tegenstander.  Dat resulteerde in een aantal kansjes voor Sellah, Brogniez en Sarrazyn en na 32 minuten werd de voorzet van de bedrijvige Larangé in eigen doel gewerkt door Longueville.

De rust werd  ingegaan met het kleinste verschil en het gevoel dat we konden wedijveren met deze tegenstander.

De tweede helft kabbelde wat heen en weer zonder grote kansen.  Een vrije trap van Heirwegh ging via de vingertoppen van Sterckx en de lat over. White Star overleefde het eerste kwartier, tot in minuut 62 Deruyter de snelheid van de bal verkeerd inschatte en de pijlsnelle Munyaneza de bal onder Sterckx schoof, 3-1.

10 minuten later speelde Brackx te kort terug op Sterckx en dit keer was het Heirwegh die er als de kippen bij was om Sterckx te omspelen en simpel binnen te duwen.

Op het einde was er nog een reuzekans voor Dekeyzer.

Een zwaar verdict voor de White-Star-Boys, maar iedereen weet nu dat ieder foutje genadeloos zal afgestraft worden en dat een wedstrijd begint bij de eerste minuut en niet bij de 11de.

Reacties zijn gesloten.