Gistel – WSA ( U21 ) : 3-1

De aanloop naar de wedstrijd verliep niet vlekkeloos en startte met een valse noot! Voor onze eerste wedstrijd werden 13 spelers geselecteerd. Uiteindelijk kon op slechts 11 van hen een beroep worden gedaan. Zo geraakte Yerni niet op de afspraak wegens een vervoersprobleem en als slok op de borrel bleek dat onze nieuwkomer Akim nog een gele schorsingsdag moest uitzitten.

We begonnen wat afwachtend, maar namen al heel snel de wedstrijd in handen. Het eerste halfuur legden we mooie acties op de mat. Dit resulteerde in een aantal kansen langs een heel bedrijvige Kenzo Beddeleem, maar we kregen de bal niet voorbij de Gistelse doelman.

De laatste tien minuten hadden we het moeilijk om ons tempo vol te houden en snakten we naar een verdiende rustpauze. Zo kwam de thuisploeg wat meer in balbezit. Vijf minuten voor rust vertrok een Gistelse speler uit buitenspel richting Stephen. De thuisspeler werkte beheerst af. Onze doelman kende geen verhaal. 1-0 op een diefje!

De rustpauze deed deugd om iedereen weer op adem te laten komen en deze opdoffer te verwerken!

De jongens kwamen heel gemotiveerd op het veld en waren niet van plan zich bij deze uitslag neer de leggen! Op het kwartier kon Robbe oprukken via zijn flank en Norre bedienen. Na een goede actie kwam hij oog in oog te staan met de Gistelse goalie. Die bracht helaas redding op zijn poging.

Op tegenaanval slaagde Gistel dan weer om hun voorsprong aan te dikken. Alweer een kaakslag! Onze gasten reageerden schitterend en hun vechtlust werd halfweg de tweede helft beloond met een doelpunt van Kenzo Beddeleem. Hij werd door Kinzo Verstraete mooi bediend en deze keer kende Kenzo geen genade. 2-1 met nog een twintig minuten voor de boeg! We gingen nu heel nadrukkelijk op zoek naar de welverdiende gelijkmaker, maar werden twee keer ‘onterecht’ teruggefloten wegens buitenspel! Gistel mocht daarentegen zeker niet mopperen en kreeg, na een nochtans correcte tackle, een vrijschop cadeau.

Aan de tweede paal kon een Gistelse speler ongehinderd de bal tegen de netten werken. 3-1!

Game over en de ‘kopjes’ naar beneden zou je dan zeggen, maar dat was dan buiten onze jongens gerekend! Opnieuw trokken we ten aanval en kreeg Kenneth, op aangeven van een sterk spelende Nordin, een grote mogelijkheid om de aansluitingstreffer te scoren, maar zijn trap werd opnieuw gered door de doelman. In de rebound tikte Yannick de bal tegen de netten, maar ook hier werd het doelpunt onterecht afgekeurd wegens buitenspel! Vijf minuten voor affluiten kon Kenneth nog eens aanleggen, maar de vermoeidheid begon zijn tol te eisen!

Eindstand : 3-1!

Er zat zoveel meer in en een gelijkspel was het minimum wat we hier verdienden! Kop op gasten! Proficiat voor jullie ‘schitterende’ mentaliteit en een nooit opgevende inzet! Laten we dit meenemen naar volgende week en dan zal onze eerste driepunter niet veraf zijn!

Reacties zijn gesloten.