Knokke – WSA : 4-3

Knokke zette zijn titelambities deze week nog iets meer in de verf, door in laatste instantie nog de 33-jarige Nederlandse spits Demouge aan te trekken.  Hij speelde o.a. voor Willem II en Roda JC. Hij genoot enkele jaren terug nog interesse van enkele Belgische topclubs.

 

Een razendsnelle start van beide ploegen, Protin kon de eerste bal van Brogniez net niet goed genoeg meenemen om richting doel te trekken.  Aan de overzijde werd de diepgestuurde bal door de nieuwe Knokse aanwinst Demouge over de uitgelopen Sterckx gelobd, maar ook naast het doel.  Dit alles in de aanvangsminuut!

Na 10 minuten zette Brogniez een actie op vanop de linkerkant, zette 2 man in de wind en krulde de bal net over de winkelhaak.

In de 13de minuut werd Sarrazyn diep weg gestuurd door Brogniez, hij wou rond de Knokse doelman Paepe gaan, maar werd net buiten de 16 gehaakt. Terecht rood voor de doelman van Knokke, die na 3 weken blessureleed terug in het doel stond.

De vrije trap van Ameloot ging via een Knoks been in hoekschop.

De daaruitvolgende hoekschop van Brogniez werd een combinatie met Vandendriessche en Ameloot, waarbij deze laatste richting doel vuurde, maar via de vingertoppen van Pannecoucke, de ingevallen doelman, over werd getipt.

In de 18de minuut werden we dan toch beloond, Brogniez stuurde nu Protin diep, wiens perfecte voorzet aan de 2de paal door Sarrazyn werd binnengekopt, 0-1!!!!

Even later werd diezelfde Sarrazyn opnieuw diep weggestuurd, deze keer door Vandendriessche, maar zijn lobbal, opnieuw gehinderd door de doelman, ging net naast.

White Star kreeg in de 25ste minuut een vrije trap aan de zijkant op de speelhelft van Knokke. Ameloot en Brogniez leden er balverlies, de bal werd onmiddellijk diep gestuurd en opnieuw kwam Demouge voor de ver uitgelopen Sterckx.  Deze keer liep hij simpel rond onze doelman en duwde de bal makkelijk binnen, 1-1.

3 minuten later werd een bal in de voeten van Demouge gespeeld in de rechthoek en in het duel met Larangé, ging hij zeer gemakkelijk neer. De scheids speelde het spelletje mee en legde de bal op de stip.  De 11-meter van Savaete werd door Sterckx uit het doel geranseld.

Op het halfuur maakte opnieuw Brogniez een actie in de rechthoek, maar wachtte te lang om op doel te trappen.

In de 36ste minuut werd een domme duwfout van Ameloot terecht bestraft met een vrije trap vanop de zijkant.  De bal van Cobbaert werd met het hoofd verlengd door Waeghe en verdween aan de verste paal in doel. 2-1.

Net voor de rust werd Sarrazyn nog eens diep gestuurd door Vandendriessche, maar de hoek was te scherp en de bal belandde in de kruising aan de verkeerde kant van het net.

 

De coach wijzigde aan de rust het systeem en al snel kregen we enkel kansjes via Protin en Sarrazyn.

De vrije trap van Berquin werd gemakkelijk gepakt door Pannecoucke.

In de 60ste minuut lukte het dan toch, Protin zette zelf de actie op in de rechthoek en trapte staalhard met links voorbij Pannecoucke, 2-2!!!

Lang duurde het liedje niet, want bij de opzet van Knokke ging het zeer snel. In 3 passen kwam Savaete centraal alleen voor doel, die beheerst afwerkte. Waar was onze verdediging op dat moment? Nog in de euforie van de gelijkmaker?

Mentaal was dit een tik! De wedstrijd werd bitsiger, de fouten stapelden zich op en Van Moeffaert gaf Baert een fikse duw in het zicht van het scheidsrechterlijke trio.  Dit werd echter niet bestraft met rood, tot woede van iedereen die Adinkerke aanbelangt.

10 minuten voor affluiten was de wedstrijd helemaal gespeeld, Larangé wou terug spelen op Sterckx, maar de bal was niet hard genoeg en Waeghe bedankte.  Hij bracht de bal in één tijd voor doel, waar de inlopende Boi simpel binnenduwde, 4-2.

In de voorlaatste minuut werd een hoekschop van Sarrazyn, over de grond, door Deruyter in doel gewerkt.

In de 3 minuten toegevoegde tijd konden we geen kans meer bij elkaar voetballen en verloren dus opnieuw kostbare punten!

 

Goed voetbal brengen, veel kansen creëren, maar telkens punten laten liggen!  Dit is al 3 weken hetzelfde verhaal, zijn we te naïef?

Met 1 op 12 hebben we onze start volledig gemist, tijd om er zondag op eigen veld tegen Ninove iets aan te doen om zo weg te geraken van de laatste plaats!

 

Reacties zijn gesloten.