WSA – SW Harelbeke : 2-4

Een zalig voetbalweertje en de zingende meegereisde bezoekende supporters zorgden voor een leuk begin van de wedstrijd.
Al snel was duidelijk dat White Star iets wou tonen tegen de tweede in het klassement. Toch waren de eerste kansjes voor de bezoekers. De trap van Notebaert verdween via Ameloot net naast, net als de vrije trap van Van De Wouwer die nipt naast het doel van Sterckx verdween. Daarna was het onze beurt, maar we konden doelman Merlier niet echt bedreigen. Tot in de 21ste minuut Protin goed doorzette op links, de bal achterwaarts speelde tot bij Brackx, die beheerst via de binnenkant van de paal de 1-0 op het bord zette.
White Star kreeg vleugels, de hoekschop van Brogniez werd door Deruyter overgekopt. Brackx wachtte iets te lang om aan te leggen op een voorzet van Berquin. We hadden de wedstrijd behoorlijk in handen en onder controle, tot in minuut 38 getalm achterin en een terugspeelbal van Brogniez,  Romont alleen voor Sterckx zette. Hij omspeelde Jelle en werkte koel af, 1-1. Wat er toen gebeurde was 4de klasse en Adinkerke onwaardig, spelers gaven elkaar de schuld van de tegengoal, begonnen elkaar te verwijten, mekkerden op elkaar … de wedstrijd ging wel verder en 3 minuten later stond het plots 1-3!
Er was eerst weinig of geen druk bij een voorzet van De Loof die rechtstreeks binnenging, terwijl iedereen er naar keek. Daarna stak Six een bal tussen de slapende verdedigers door en de lopende Vanhaecke kwam alleen voor Sterckx, 1-3! Wat een ommekeer!
Hoe kon dit gebeuren in 4 minuten tijd? Alle vertrouwen en teamspirit die werd opgebouwd in de eerste 35 minuten was plots helemaal verdwenen.

Na de donderpreek tijdens de rust kregen we tijdens de eerste 10 minuten van de tweede helft 2 mooie kansen via Sarrazyn en Protin,  maar de aansluitingstreffer kwam er niet.
De wedstrijd werd verder vrij gesloten gehouden door de bezoekers. Tot Baert een kwartier voor tijd een hoekschop van de ingevallen Vandendriessche binnenkopte, 2-3. White Star herleefde en geloofde in een terugkeer.
De opwelling was echter van korte duur, 10 minuten voor tijd draaide Romont gemakkelijk weg van Berquin en Baert. Hij kwam de rechthoek in en werd foutief afgestopt door de tackelende Vandamme. Terechte strafschop, 2-4 en match gespeeld.

Volgende week naar leider Dikkelvenne! De promovendus die met 21 op 21 de ranglijst aanvoert.

 

Reacties zijn gesloten.