Dikkelvenne – WSA : 1-1

Op bezoek bij de leider, die na 7 speeldagen nog geen enkele steek had laten vallen, startten de paarse brigade met veel moed en goed voetbal aan de wedstrijd.

 

Na 18 minuten was de eerste reuzekans een feit, Protin zette met een sublieme pass Sarrazyn voor doel, maar die werd gestuit door de thuisgoalie.

5 minuten later werd Protin op de rand van de rechthoek foutief gestopt.  De vrije trap van Brogniez werd opnieuw door doelman De Temmerman uit het doel geranseld.  Uit de daaropvolgende hoekschop belandde de bal uiteindelijk bij Berquin die vanop 20m staalhard uithaalde, maar opnieuw was de doelman van de leider bij de pinken.

Nog voor het eerste halfuur ging Brogniez tussen 3 man door en zette al glijdend de bal voor doel waar Baert van dichtbij kon koppen, maar opnieuw ging de bal niet over de doellijn.

Alex Protin zette iets later een actie op in de centrale as, uiteindelijk ging zijn strak schot maar enkele centimeters naast.

Het laatste wapenfeit in de eerste helft van White Star kwam er in minuut 36, David Baert stak de bal perfect tussen enkele verdedigers door, waardoor Sarrazyn voor de tweede maal alleen voor de doelman verscheen, maar opnieuw had De Temmerman het laatste woord.

Net daarna kreeg de thuisploeg ook hun eerste grote kans, maar de uithaal van Kissi verdween aan de verkeerde kant van het net.

 

Bij het begin van de tweede helft was er onmiddellijk een mistasten van Sterckx op een verre inworp van de thuisploeg, maar gelukkig kon Larangé redding brengen.

Dikkelvenne zette vanaf dat moment meer druk naar voor en zo kregen de paarshemden mogelijkheden op de counter. De snelle omschakeling en de diepe bal van Brogniez werd door Sarrazyn meegenomen en net naast getrapt.

Tussenin trapte De Guchteneire vanop een 20-tal meter net over het doel van Sterckx.

In minuut 71 hetzelfde counterscenario, maar nu zette Sarrazyn perfect voor op de inlopende Protin die van dichtbij in het dak van het doel besloot, 0-1!!! De oververdiende voorsprong was een feit!

Lang konden we er echter niet van genieten, want een minuut later bij een verre inworp van Lauwereyns controleerde Bouchaala de bal op de borst en trapte van dichtbij overhoeks binnen.

Even waren de kustjongens het noorden kwijt want een minuut later kwam Mertens alleen voor Sterckx, maar nu kon Vandamme de bal nog net voor de lijn wegwerken.

Daarna waren er aan beide zijden geen grote kansen meer te noteren, tot in blessuretijd Brogniez nog een laatste actie opzette.  Hij gaf de bal mee aan de ingevallen Bataillie. Die zijn gekruist schot via de vingertoppen van De Temmerman en de paal, de bal in hoekschop zag verdwijnen.

 

Helaas geen eerste overwinning voor WSA, maar als we de komende weken met deze inzet en mentaliteit aan de aftrap zullen verschijnen, zal die eerste driepunter niet lang meer op zich laten wachten!

 

Reacties zijn gesloten.