Adinkerkse jongeren dicht bij een stuntje

Artikel uit de Krant van West-Vlaanderen.

De Adinkerkse noodploeg speelde een meer dan behoorlijke wedstrijd tegen degradatiekandidaat Sint-Gillis Waas. Vier kernspelers en zeven jongeren konden een goed uur vrij vlot standhouden, maar werden uiteindelijk toch genekt met 0-2.

Met Kenny Van Damme, David Baert, Alexandre Protin en Jeremy Brogniez stonden er weer vier kernspelers aan de aftrap. De Wase tegenstander beschikte over een pak meer ervaring en fysiek maar stelde voetballend weinig voor. White Star kwam in het begin van de match nooit in de problemen. Van Damme in de verdediging en Baert vlak ervoor ruimden alles knap op, vooraan loerden Brogniez en Protin op een gaatje in de verdediging van Sint-Gillis. Na een kwartier kwam er dat ook, de eerste kans van de match was voor de thuisploeg, maar de bezoekende doelman pareerde het schot van Protin en na de daaropvolgende corner ging de bal maar net naast. Sint-Gillis kreeg pas tien minuten voor rust een grote kans maar die werd van dichtbij hoog over doel geschoten.

Na de pauze werden de bezoekers toch dominanter. White Star moest helemaal terug maar werkte aanvankelijk alles vlotjes weg. Op het uur moest Stephen Lanszweert uitpakken met een knappe redding, enkele minuten later moest de jonge doelman zich toch gewonnen geven op een afstandsschot van Anouar Bou Sfia, ooit nog in eerste klasse met Beveren. Tien minuten voor tijd was de kous helemaal af toen na een voorzet vanop rechts Thibeau De Vos alleen voor doel kon komen en hard de 0-2 binnenknallen. Adinkerke ging nog voor een goaltje maar de batterij bleek helaas leeg. Toch een knappe prestatie van zowel routiniers als jongeren.

KWS Adinkerke – KFC Sp. Sint-Gillis Waas: 0-2

KWS Adinkerke: Lanszweert, Verstraete, Lopes-Monteiro, Van Damme, Annys, Baert, M. Tallieu, Verhelst (70′ K. Tallieu), Coppenolle (85′ Beddeleem), Protin, Brogniez.

Doelpunten: 65′ Bou Sfia 0-1, 80′ De Vos 0-2.

Reacties zijn gesloten.