VERSLAGEN U10 –2012–

 

24/11/2012 Veurne-WSA U10

Met de heenwedstrijd in ons achterhoofd trokken we vandaag naar Veurne met de gedachte hen te verrassen. Met een goeie start met hoge druk en gretigheid werd Veurne het deze keer niet te gemakkelijk gemaakt, maar we lieten hen toch vroeg in de wedstrijd op voorsprong komen 1-0. Dit keer lieten onze jongens het niet aan hun hart komen en vochten zich terug in de wedstrijd met een verdiende gelijkmaker 1-1. Daarna kwam Veurne terug en konden ze uitlopen tot 4-1 na te laks verdedigen. Naar het einde van de 1ste kwam onze ploeg weer wakker en konden terug een aanval in elkaar knutselen en deze ook afwerken 4-2. Begin van de 2de helft hetzelfde spel als in de 1ste helft waar Veurne ook weer eerst scoort en onze jongens direct de puntjes op de “i” zetten en zich terug in de wedstrijd knokken en scoren via een aanval uit het boekje 5-2. Net nu ze zich zo mooi in de wedstrijd hadden geknokt lieten onze jongens Veurne terug verder uitlopen zonder enige tegenstand van ons stond het naar het einde toe 7-3. Terug kwamen onze paars-witjes wakker en toonden dat ze toch konden voetballen en werd in het slot nog gescoord door onze jongens met een eindstand waar we uiteindelijk  mogen tevreden mee zijn 7-4.

Speelden voor WSA:Ago, Thiago, Robbe, Victor, Aaron, Guillaume, Lander, Noah, Ruben

KSV Diksmuide-WSA U10

Wegens de afwezigheden van maar liefst 5 spelertjes wegens ziekte en onbeschikbaarheid waren we noodgedwongen om de wedstrijd aan te vangen met 7 spelers waaronder 2 u9. Nadat de wedstrijd grotendeels balbezit voor KSVD dat resulteerde in een3-0 voorsprong voor  KSVD. Onze paars-witjes kwamen er hier en daar toch eens door met z’n 7 in de aanval met een verdiende goal 3-1. Naar de rust toe ging het goed op en neer, maar was het KSVD die verder uitliep. 5-1 aan de rust. 2de helft gingen onze paars-witjes door op hetzelfde tempo met enkele kansen tot gevolg ,waar er toch nog 1 de netten deed trillen. Naar het einde toe zag je de vermoeidheid in de ploeg kruipen (man minder en geen wissels) en liep KSVD verder uit. Onze paars-witjes hadden zich goed verweerd maar moesten toch de duimen leggen met een 9-2 eindstand. Hierbij wil ik toch de spelers nog eens bedanken voor hun inzet en doorzetting .

Speelden voor WSA: Siebe, Victor, Lander, Aaron, Ago, Noah, Ruben

27/10/2012 Wsa- Alveringem

WSA-Alveringem  7-2

Een wedstrijd waar onze jongens naar uitkeken om nog eens vol voor de winst te gaan. Zéér goeie start, vlotte combinaties ,gretigheid en doelpunten die volgden. In de eerste helft toonden onze paars-witjes zich iets te gretig waar ons combinatiespel onder leed en enkel kon gescoord worden via een corner inde 7de min. Toch een opflakkering in de 16de min waar we via korte combinatie de 2-0 konden prikken. De 18de min terug corner met hetzelfde resultaat 3-0. Toch kwam Alveringem  gevaarlijk opzetten met een tegendoelpunt als gevolg 3-1 met nog 5min tot de rust. 2dehelft werd er eentje om in te kaderen. Zeer goeie balcirculatie met enkele zéér mooie doelpunten tot gevolg via de flanken en door de as van het veld waardoor we uitliepen tot 6-1. Alveringem scoorde nog tegen 6-2, maar onze paars-witjes zette de puntjes op “i” en zette de eindstand op het bord met de goal van de week.7-2

Speelden voor WSA: Siebe, Victor, Guillaume, Noah, Ago, Aaron, Thiago, Robbe

U10 13/10/12 Snaaskerke-Wsa

Met de afwezigheid van 3 spelertjes moesten we vertrekken met 7 spelertjes richting Snaaskerke. Moeilijke opdracht maar niet onmogelijk. We starten nog redelijk goed maar al vlug kregen we het deksel op de neus in de 2de min. Onze jongens lieten hun hoofd wonderbaarlijk niet hangen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Het was echter Snaaskerke die verder uitliep naar 3-0. Na de vraag om hun pasjes te verzorgen kwam er toch een mooie combinatie op het middenveld die resulteerde in een fraai afstandsshot van onze kapitein 3-1!!!! Dit was echter geen ommekeer in de wedstrijd , maar deed eerder de thuisploeg wakker schudden om ons bij momenten tegen ons doel te drukken met als resultaat een 8-1 ruststand. 2de helft zelfde spelbeeld waar de weersomstandigheden ons niet gunstig waren en onze spelertjes telkens een stapje te laat kwamen. Snaaskerke speelde de man meer goed uit en liep telkens verder uit. Van een wedstrijd was geen sprake meer en het was aftellen naar het einde om de warmte te gaan opzoeken. Onze spelertjes hadden alles gegeven maar konden de golven van aanvallen niet allemaal meer afstoppen. Het eindresultaat 16-1  is dan ook overdreven naarvolgens onze jongens  zich hebben ingezet.

*************************************************************************************************

29/09/2012 U10 WSA-Diksmuide

 wsa 6- diksmuide 7

Na het eerste fluitsignaal gingen onze spelertjes er direct voor. Ze gingen kamperen aan het doel van de tegenstander, maar na 3 pogingen van net niet, was het na de eerste tegen aanval direct prijs. 0-1 jammer,na een zeer sterk begin. Nog geen 5’min later 0-2.
Ze staken de koppen bij elkaar en gingen er weer voor. Na een mooie solo van Ago langs de rechterflank een mooie voorzet werd de bal mooi binnen gewerkt door Robbe!! Dolle vreugde, kort erna weer hetzelfde maar nu na een beetje harrewar voor het doel werd de verdiende 2-2 tegen de netten getikt!! door Robbe. Na een beetje heen en weer voetbal werd het 2-3 . Toch bleef het spannend nu, na een mooie pas van Thiago werd Ago naar zijn flank gestuurd en wilde een voorzet trappen maar belande enig mooi aan de tweede paal binnen 3-3 ; de rust was in zicht een sterk spelend Adinkerke met sterk keepend Gianni van de u9!! Na de aftrap van de tweede helft werd een weggeefdoelpunt gegeven aan Diksmuide na slecht uitspelen bijzonder jammer maar niet treuren ze gingen er weer voor, na balverlies van de tegenstander kreeg Thiago de bal in de voeten en trapte van zo’n 15meter over de doelman heen 4-4. Nu na een beetje heen en weer voetbal werd Adinkerke weer beloond, na grote inzet van alle spelertjes werd een voorzet van Robbe in doel getrapt door Melvin u9!! 5-4 eindelijk eens op voorsprong na de ganse tijd achtervolgen kregen ze vleugels. Na sterk verdedigen van onze spelertjes en een sterk keepend Gianni werd het aan de overkant 6-4 nadat Thiago een pas naar Robbe verstuurde en zijn derde van de morgen scoorde!!!!!!!!!!!! Nog een kleine 10’ te spelen nu proberen de stand vast te houden maar de vermoeidheid begint wat toe te nemen na het vele werk dat onze spelertjes gedaan hebben ! We konden plots de bal niet echt meer in de ploeg houden en de zenuwen begonnen parten te spelen , na een paar rakelingse

 

afstand schoten, waaide er jammer genoeg 1 in de netten 6-5 de spelers van Diksmuide kregen weer hoop en probeerden dan maar de snelle tegen aanval met afstandschoten en na mooie reddingen van onze doelman moest hij zich toch gewonnen geven tegen een hard schot van speler diksmuide, 6-6. We konden het niet meer belopen en kregen jammer genoeg nog een doelpuntje tegen 6-7. We hebben dit niet verdiend na een SCHITTERENDE PRESTATIE VAN ALLE SPELERS voor mij Vincent en de supporters die hen de hele match hebben gesteund, hebben ze ZEKER OOK GEWONNEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!
Nog eens bedankt aan Rudy de trainer van de u9 om 3 schitterende spelertjes te laten spelen door een te kort aan u10 spelers.
Bedankt Gianni, Melvin, Melik, en niet vergeten onze eigen spelers Robbe, Achiel, Aaron, Thiago, Victor, Ago, Guillaume, bedankt voor jullie prestatie!!!!!!!!

*************************************************************************************************

KSV Nieuwpoort-WSA U10 22/09/12

Dit was een wedstrijd waar onze spelertjes toch als winnaars van het plein mochten stappen. Grote inzet, goeie druk naar voor waar KSVN in het begin geen antwoord op had. Naarmate de wedstrijd vorderde en een goed keeperende thuisdoelman onze aanvalsgolven had verweerd in de eerste 15 min kwam KSVN toch gevaarlijk opzetten. Dit was echter geen probleem voor onze verdedigers die alles onder controle kregen. Ruststand 0-0. 2de helft begon goed op en neer ,maar er begon toch wat vermoeidheid en concentratieverlies in onze ploeg te sluipen waar KSVN gebruik van maakte en de 1-0 op het bord plaatste. Onze u10 kregen daarna nog enkele kansen maar werden niet meer afgemaakt wegens geen wisselmogelijkheden (we waren juist met 8). Toch bleef KSVN de ganse wedstrijd met 3 verdedigers op eigen helft spelen uit schrik voor onze counters. Uiteindelijk werd het nog een overdreven 2-0. Scheids en tegenpartij werden vriendelijk bedankt voor de ontvangst terwijl onze paars-witjes ontgoocheld naar de kleedkamers liepen. Dit was een moment voor de trainer om de spelers te feliciteren met hun inzet en positiespel. Zoals mijn grootmoeder altijd zei : hoofd omhoog, goed adem halen en voortdoen. Proficiat aan al de spelers.

*************************************************************************************************

15/09/2012 Wsa-Coxyde U10

WSA-Coxyde  2-5
Vandaag waren we gastheer voor de 2de wedstrijd van het seizoen. De wedstrijd begon ideaal met al in de 3de’ een goal van onze paars-witjes. De wedstrijd ging goed op en neer met langs beide zijden met toch wel gevaarlijke prikken, maar het waren terug onze paars-witjes die de score verdubbelden 2-0 in de 13de ‘na goed samenspel. Wegens het doorlopend wisselen kwam Koksijde sterk opzetten en verloren we meer duels met als gevolg een logische tegengoal na een fout op onze laatste man in 18de’.(de scheidsrechter kan niet alles zien) Deze tegengoal gaf Koksijde weer de moed om op zoek te gaan naar de gelijkmaker die er ook kwam in de22ste’. Na de rust een paar positiewissels die de wedstrijd niet deden kantelen, onze paars-witjes probeerden nog met man en macht de wedstrijd naar hun hand te zetten ,maar liepen 3x tegen een counter aan met als eindresultaat een 2-5 stand.
Toch een pluim voor onze paars-witjes voor hun inzet en mentaliteit om nog steeds voluit te gaan, zelfs na een achterstand.
Speelden voor WSA: Janis, Ago,  Siebe, Robbe, Aaron 2, Guillaume, Achiel, Lander en Thiago

*************************************************************************************************

08/09/2012 Alveringem-WSA U10

 

Voor de eerste wedstrijd van het seizoen waren we te gast in Alveringem.
Na wat uitleg gingen we van start tegen een ploeg die volledig uit meisjes bestond en zich niet zomaar aan de kant lieten zetten.
Onze paars-witjes gingen gretig van start met al direct wat kansen die nog niet afgewerkt werden, maar uitstel is geen afstel ,de eerste gaten vielen al snel in de verdediging van VVA waar dit keer onze paars-witjes goed konden afwerken na een collectief samenspel. Aan de rust stond het immers al 0-3, de trainer en delege waren allebij zeer tevreden over het geleverde spel van de 1e helft. 2e helft verliep iets meer gelijk en er kwamen kansen aan beide kanten. Wegens de doorlopende wissels was het moeilijk voor de spelers om hun positie te behouden,(waar we nog aan zullen werken), en daar werd van geprofiteerd door VVA met als gevolg 2 tegendoelpunten, toch kon ons ploegje de gashendel nog eens doorduwen met als resultaat 3 doelpunten in de2e helft. Een grote proficiat aan al de spelers voor hun inzet en samenspel.
Speelden voor WSA,  Lander 2, Thiago 2, Aaron 2 ,Janis, Siebe, Victor, Guillaume, Achiel, Ago