VERSLAGEN U17–2012–

 WSA – Bulskamp 5-1 (2-0)

Bulskamp, kwam niet naar de white star arena om zoch zomaar gewonnen te geven. Vanaf het begin zetten ze een dubbele muur op. Met één spits en de rest achteraan vonden de paarswitten geen gaatje. We zochten telkens de moeilijkste oplossing of liepen te lang met de bal. Echte kansen kregen we niet. We konden enkel wat dreigen met enkele afstandsschoten. Halfweg eerste helft ging de bal beter rond en kregen we kansen via Jens en Tanguy. Vijf minuten voor rust nam Ian een hoekschop. Kenzo kreeg de bal in zijn voeten en trapte mooi binnen met links. Kort daarna gooide Doran vlug in naar Ian. Hij zette Simon alleen op doel af en liet de kans niet liggen. We konden toch met een verdiende 2-0 rusten.
De tweede helft begonnen we veel gretiger en na vijf minuten was het al terug bingo. Een combinatie Kenzo-Ian-Simon bracht deze laatste terug alleen voor doel. Opnieuw twijfelde Simon niet en hij schoot staalhard binnen. Adinkerke kreeg er niet genoeg van. De kansen stapelden zich op maar de bal wou er niet in. De pogingen van Jens, tegen zijn ex-club, mistten precisie.
Halfweg nam Jens een vrije trap. Sven kwam ingelopen aan de tweede paal en bekroonde zijn sterke partij met een doelpunt. Kort daarna tekende Kenzo op pas van Simon met zijn tweede treffer voor de forfaitcijfers. Onze verdediging had nog niets weggeven en het zag er naar uit de we de nul gingen houden. De scheids had wat medelijden en gaf een onterechte strafschop in de allerlaatste seconde.
Een moeizame eerste helft tegen een goed verdedigend Bulskamp en een veel betere tweede helft met veel meer tempo zorgden voor een oververdiende 5-1 overwinning.
Staden – WSA 1-6 (1-4)
Deze moesten we het opnemen tegen de roodwitten van Staden. WSA begon heel sterk aan de partij. De bal ging goed van voet tot voet. De flanken werden goed bediend en deze zorgden voor goede voorzetten. Na 10 minuten zette Kenny door op rechts en hij bediende Simon aan de tweede paal, 0-1. Vijf minuten later kwam er opnieuw een voorzet van Kenny, Zeppe miste zijn schot, maar de bal kwam bij Simon en hij trapte zijn tweede van de morgen binnen. Nog eens 4 minuten later werd Kenny getackeld in de 16. Jens stond achter de bal en trapte de 0-3 binnen. Staden kwam meer en meer in de wedstrijd, maar echt gevaarlijk waren ze niet. Na 29 minuten kreeg paarswit de bal niet weg en werd het 1-3. De Stadense dreiging ging liggen en kort voor rust Stak Simon de bal door naar Kenzo. Hij liep alleen op de doelman af en trapte koelbloedig binnen.
In de tweede helft controleerde WSA de wedstrijd. Na 10 minuten in de tweede helft zorgde Jens met een voorzet schot voor de 1-5. Na 57 minuten was er een mooie actie tussen Kenzo en Pros. Kenzo kreeg de bal terug voor doel en het was Zeppe die op de juist plaats stond om de 1-6 eindstand op het bord te zetten.
Vandaag zagen we een heel sterk Adinkerke aan het werk. Vanaf de eerste minuten werden de taken goed uitgevoerd. Als trainer is het altijd leuk om te zien wat aangeleerd wordt op training uitgevoerd wordt tijdens de wedstrijd. Als we iedere match zo kunnen spelen, dan wachten er ons nog vele leuke wedstrijden. Volgende week krijgen we het bezoek van Gits. Opnieuw een niet te onderschatte ploeg.
 U17 WSA -Lichtervelde  01/11/2012
WSA – Lichtervelde 2-0 (1-0)
Adinkerke kreeg vandaag leider Lichtervelde op bezoek. De blauwwitten hadden 18 op 18 maar moesten vorige week hun eerste nederlaag incasseren. De weergoden hielden zich niet in. Op een bijna onbespeelbaar veld moesten onze U17 de koude, wind, regen en hagel trotseren. Dit hield de paarswitten niet tegen en al van het eerste fluitsignaal begon wsa met hoge druk. In de vijfde minuut werd een schot van Ian gelost en Tanguy was goed gevolgd om de 1-0 binnen te tikken. Paarswit had de wedstrijd onder controle maar kon de kansen niet afmaken. De lichterveldse verdediging had hun handen vol. Ook de blauwwitte goalie maakte zijn foutje van het begin goed. De white star verdediging had alles onder controle. Bjarne moest zich één keer strekken op een vrije trap. Het bleef slecht 1-0 aan de rust.
In de tweede helft zorgde Lichtervelde voor de eerste druk en kansen, maar echt gevaarlijk waren ze niet. Het was Adinkerke die gevaarlijk counterde. Opnieuw werd er met de kansen gemorst. Het veld werd steeds zwaarder en zwaarder, maar Adinkerke toonde zich fysiek de betere. Paarswit had weer wat grip op de wedstrijd. Jens nam een vlugge vrije trap en stuurde Simon alleen voor doel. Hij schoot loeihard voorbij de doelman. WSA kreeg meer en meer vleugels maar het derde doelpunt bleef achterwege. Lichtervelde kon enkel dreigen met hun vrije trappen. Hun grote mannen konden net niet altijd bij de bal, mede dankzij het goede verdedigen van de paarswitten.
White star boekte een oververdiende zege en zet hun zegereeks verder. We klimmen naar een vijfde plaats in het klassement. Volgende week wacht ons een trip naar Diksmuide. Het wordt zeker een niet te onderschatte wedstrijd en hopelijk kunnen we er opnieuw drie punten bij doen.

 

U17 20/10/12 Lo-Renige – WSA

hieronder het verslag van de wedstrijd van de U17 vorig weekend.
Lo-Renige – WSA U17 3-4 (1-2)
De eerste helft waren we nog niet onmiddellijk bij de les en na 5 minuten kon de de spits van Lo alleen op doel af gaan en hij werkte koel af. Adinkerke probeerde wel maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Halfweg eerste helft namen we wel het heft in handen en kwamen we heel dicht bij een doelpunt. We moesten echter wel wachten tot 5 minuten voor rust. Kenny werd diep gestuurd, schakelde zijn verdediger en de doelman uit en de bordjes kwamen in evenwicht. Net voor het rustsignaal schoot Simon met een strak schot wsa op voorsprong.
Tweede helft begonnen we veel gretiger en er kwamen verschillende kansen. De bal wou er niet in. En zoals je kan voorspellen, als je zelf niet kan scoren, scoren ze dan aan de andere kant. Bij hun eerste kans was het onmiddellijk raak. Lo kreeg vleugels en tot twee maal toe moest Bjarne redding brengen. De match van woensdag zat duidelijk nog in de benen, maar met karakter vochten we terug. Een vrije trap van Jens werd in één tijd door Ian in doel gewerkt. 3 minuten later kon Jens via een afgeweken schot de voorsprong naar 2-4 brengen. Nog een vijftal minuten te spelen en Lo nam risico’s. Net voor affluiten geraakte de bal niet weg en was het bingo. De scheids liet nog wat langer doorspelen, maar de zege kwam niet meer in gevaar.
Met een 6 op 6 kunnen we vol vertrouwen de match tegen leider Lichtervelde aanvatten.

U17 13/10/12 Wsa – Merkem

 

WS Adinkerke – Merkem 2-1 (1-0)
Na een weekje rust moesten onze U17 opnieuw vol aan de bak. Tegenstander deze week was Merkem.
In de gietende regen begon Adinkerke het best. De bal ging goed rond en de ruimte lag in de rug van de tegenstander. We kregen al snel kansen via Ian en Kenzo maar de Merkemse goalie hield zijn netten schoon. Halfweg de eerste helft kon Jens nog maar eens een bal diep steken naar Kenzo, maar hij werd neergehaald in de 16. Jens achter de bal en hij bracht de paarswitten op voorsprong. We bleven de match onder controle houden. Merkem kwam één keer bij ons doel en er was een attente Bjarne nodig om tussen te komen. De kansen bleven komen. Op hoekschop kon Tanguy niet goed bij de bal en de keeper moest nog een paar keer plat op enkele afstandsschoten.
De tweede helft kwam Merkem gretiger uit de kleedkamer. Bjarne moest een tweetal keer redding brengen. Na het gevaar in de eerste 10 minuten namen we terug de match in handen. De flanken, Simon en Kenzo, werden opnieuw goed bediend. Tanguy had geen geluk in de afwerking, want tot tweemaal kon hij de bal niet goed raken. Ook op hoekschop waren we tot tweemaal toe gevaarlijk. UIteindelijk kon Simon toch voor de verdiende 2-0 zorgen.
Merkem kwam nog met 10 man te staan en in de laatste minuut legde de scheids de bal onterecht op de stip voor een aangeschoten bal.
Proficiat voor de inzet en het geleverde spel. Een verdiende zege, maar er mochten nog een paar doelpuntjes bijkomen. Volgende week een trip naar Lo-Reninge en hopelijk opnieuw de 3 puntjes.
Woensdag spelen onze U17 in eigen huis voor de cup van het Nieuwsblad tegen Zonnebeke. Alle supporters op post om de gasten naar een goed resultaat te schreeuwen.
*************************************************************************************************

29/09/12 WSA U17 – Nieuwpoort 0-2

WSA U17 – Nieuwpoort 0-2 (0-0)

Opnieuw een topper voor onze U17. Leider Nieuwpoort had 12 op 12. Voor de 4de week op rij een ploeg met het maximum van de punten als tegenstander.
In de eerste helft was er geen sprake van klassverschil. Adinkerke had geen problemen met leider en speelde goed compact. Kenzo was de gevaarlijkste man bij de paarswitten. Zijn snelheid was een geseling voor de Nieuwpoortse verdediging.
Achterin hadden Bjarne, Sven, David, Pros en Jason alle sonder controle. Bjarne moest wel één keer plat op een schot de Nieuwpoortse 10. Adinkerke probeerde wel maar telkens kwam de laatste beslissende pas er niet uit.

In de tweede helft bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het grote, fysieke Nieuwpoort kwam een paar keer aan venster piepen, maar Bjarne hield stand. Ook aan de overkant kwam Ian en Tanguy dicht bij een doelpunt, maar opnieuw was het net niet. De eerstvolgende actie van Nieuwpoort was wel direct raak. Een voorzet werd ongelukkig weggewerkt door David in eigen doel.
Adinkerke bleef goed voetballen maar verder dan de 16m kwamen we niet. Een schot uit de tweede lijn werd gelost door Bjarne en werd in twee keer in doel getrapt.

Een derde nederlaag, maar we maakten het de leider niet gemakkelijk. Volgende week hebben een weekje rust en dan moeten we terug met volle moed en goede ingesteldheid tegenaan.

*************************************************************************************************

 

U17 Ichtegem -WSA 22/09/12

 

Ichtegem – WSA 2-3 (0-1)
Ichtegem had al 9 op 9 en we wisten dat we op onze hoede moesten zijn. Met het afvallen van Simon, Doran en Tanguy, stonden er slecht 11 spelers op het wedstrijdblad.
WSA begonnen opnieuw goed aan de wedstrijd. De bal ging goed rond en al snel creëerden we enkele kansen. Niet alleen enkele afstandsschoten van Jens, maar ook enkele mooie acties konden we niet benutten. De keeper van Ichtegem ging zich niet zomaar laten kloppen. Halfweg eerste helft kon Kenzo doorgaan, maar hij werd foutief gestopt in de 16. Jens stond achter de bal en we kwamen verdiend 0-1 voor. Daarna kwam Ichtegem meer en meer in de match en Bjarne moest een paar keer plat gaan op enkele schoten uit de tweede lijn. We konden toch met een verdiende voorsprong rusten.
De tweede helft begon goed voor Ichtegem. Een snelle counter en een dekkingsfout bij ons bracht hen op 1-1. WSA bleef de bal goed rond spelen. Er kwamen kansen voor beide ploegen, maar de 1-1 bleef op het bord. In de 69ste minuut nam Ian een hoekschop en Toby kon de bal in doel deviëren. Daarna kregen we 5 dolle minuten. Na een mooie combinatie tussen Jens en Kenzo kon Ian aan de tweede paal knap inkoppen. Kort daarna konden we de bal niet goed wegwerken, de bal belandde in de voeten van de tegenstander en met een droge knal in de winkelhaak stond het 2-3. Ichtegem geloofde er terug in en het was knokken tot het einde. De vermoeidheid nam toe, maar we hielden stand.
Een puike prestatie die ons meteen onze eerste overwinning opleverde. Ik zag een ploeg met veel inzet en gedrevenheid. Volgende week wacht ons opnieuw een topper op ons eigen veld. Dan mogen we Nieuwpoort, 9 op 9, ontvangen.
*************************************************************************************************

15/09/2012 WSA-Zarren U17

WSA –Zarren 1-6 (0-3)

Wsa begon opnieuw goed aan de wedstrijd en we moesten zeker niet onderdoen tegen één van de titelfavorieten. We kregen kansen via Ian en Kenzo, maar het mocht niet baten. Geleidelijk aan kwam Zarren in de wedstrijd, maar Bjarne stond attent opgesteld. Halfweg de eerste helft kon de Zarrense spits alleen naar doel gaan en hij werktte koel af. Wsa bleef voetballen, maar het was Zarren die een tweede doelpunt scoorde na geharrewar in onze 16. Wsa probeerde wel maar de laatste pas kwam er niet uit. Kort voor de helft kregen we nog een penalty tegen en moesten we rusten met een 0-3 ruststand.

De tweede helft bleven onze jongens er voor gaan, maar aan de afwerking zullen we nog wat moeten werken. De frustraties kwamen wat naar boven en we pakten enkele onnodige gele kaarten. Zarren kon nog uitlopen tot 0-6. Simon kon nog zorgen voor eerredder via de stip.

Al bij al een goede wedstrijd van onze jongens. Er was inzet, duelkracht en we speelden met momenten goed voetbal. Na twee wedstrijden, tegen de twee titelfavorieten, blijven we nog puntenloos. We blijven er voor werken en onze inzet zal wel beloond worden.

*************************************************************************************************

 

08/09/2012 Koekelare-WSA U17

 

Koekelare –WSA 6-1 (2-0)

WSA begon sterk aan de wedstrijd. De bal ging goed rond en er werden enkele kansen afgedwongen. De beste kans was er voor Jens. Zijn vrije trap werd knap gepareerd door de thuisgoalie.
Tegen de gang van het spel in, werd een een individuele fout afgestraft. WSA bleef niet bij de pakken zitten en we bleven goed voetbal brengen. Na mooi samenspel kon Ian alleen doorgaan op de doelman, maar werd onterecht terug gevlagd voor buitenspel. Koekelare trof nog eens paal, maar opnieuw werd een individueel foutje ons fataal. 2-0 bij de rust.

Na de rust begon Koekelare het sterkst.  Met een strak schot werd het 3-0. Onze jongens bleven er in geloven. We kregen wat kansen, maar het mocht niet zijn. Kenzo kon halfweg toch het verdiende doelpunt scoren en we kregen terug een wedstrijd. Iets later kregen we geen strafschop voor handspel en de kopbal van Tanguy ging nipt naast. Het spel ging op en neer en Koekelare toonde zich efficiënter voor doel. Bij de 4-1 gingen de kopjes wat naar beneden en op het einde werd het nog 5-1 en 6-1.

De eerste wedstrijd was zeker niet slecht. Voetballend moesten we zeker niet onder doen, maar de individuele foutjes moeten er uit. Kopjes omhoog voor volgende week tegen leider Zarren.